Takvim pristupom svaka logika nema logike
Nema potrebe da spinuješ reči, boli me ona stvar ko gde živi... Kada govorim o nama ili njima, naravno da ne govorim o Znaku, najvećem ljubitelju Štulićevih i Bowiejevskih nota u univerzumu, već o nečemu što se naziva "javno mnjenje" i "mentalitet".
Imam utisak da se u poslednjih 10tak godina defetiziam uvukao kao lajt-motiv i da niko od onih koji to mogu sanirati ne čini to. Štaviše, totalno su pasivni. A to vidim kao veliku opasnost, kako za mene, tako i za generacije nakon jer itekako utiče na mentalitet sredine. Osim ako veruješ da će jedan isti čovek biti isti bez obzira gde i sa kim živi.
Nemam sad vremena nažalost da se upuštam u neku duboku diskusiju, ali podji od banalnih stvari, kao npr. kakve se serije snimaju u Srbiji u poslednjih godina i obrati pažnju na atmosferu. Od Mog Rodjaka sa Sela, preko Vratiće se Rode do Žena sa Dedinja. Primetićeš da su barem za 50% depresivnije i sumornije nego serije iz 80tih godina pa čak i iz 90tih. Čak je i Sivi Dom "vedriji" od srpskih savremenih serija.
A to da li su oni pametni ili smo mi... Znam samo da se sa pozitivnim pristupom nešto može stvoriti dok uglavnom negativne ljude svi izbegavamo... iz nekog razloga