View Single Post
Old 15-01-2012, 04:25 PM   #25
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Houston, we have a problem!

Quote:
ko npr zna da je domaci lik pobedio na tenderu siemensa za novi pristup pravljenju rendgena? jeftiniji tipa 60% i brzi i kvalitetniji. dechko je sve sam napravio gajbi sa josh jednim drugarom.. inache je sin mog bivsheg profesora fizike.. drzava nije htela da mu pomogne.
Dakle isto ko za vreme Tesle

Quote:
jer boze.. imali smo tita, i to je veliki uspeh..
Sudeći po ljudima koji su živeli u to vreme, da, to je bio naš najveći uspeh. Kada su Madjari dolazili kod nas da bi kupovali a ne obrnuto.

Quote:
I koji su to drugi što će nas da pljuju?
Svi oni kojima je to u opisu posla

Negde sam to pročitao, moguće i ovde na rumskom, ali ta rečenica savršeno oslikava savremeno srpsko društvo - parafraziraću:

Sudar dva automobila, troje poginulih, komentari na dotičnim sajtovima:

"Treba da nas bude sramota! Pa nigde u svetu se dva automobila ne sudaraju i niko ne gine u sudarima! Bolje nismo ni zaslužili!"

Eto, 90% komentara koje vidim online se praktično svode na to da smo najgori od sve dece. A znam da recimo naši prijatelji preko Drine ipak nekako iako smo realno u svemu izuzetno slični vole i štite sebe. I ja im se u nekim situacijama divim zbog toga.

Neka bude da verujem u teorije zavere, ali koliko vidim apsolutno se ništa ne radi na tome da moral ovog društva u kome živimo postane makar za nijansnu pozitivniji i zdraviji. A onda očekujemo da ti isti ljudi počnu da cene prave vrednosti i da uživaju u kvalitetnoj muzici?

Last edited by wladymeer; 15-01-2012 at 04:35 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote