View Single Post
Old 15-01-2012, 02:54 AM   #28
Hart
Member

Default Re: Molba za savjet u vezi sa miksom, masteringom i...

Srećna i ova druga Nova Godina, onima koji slave!

http://soundcloud.com/pedjahart/mi-e...svet-2/s-XdAmz

Dotjerao sam malo dinamiku na bubnju, i to je sad bolje?! Stavio sam i neki impuls na group, pa nije vi?e tolikos suv.
Gitaru nisam odsvirao, ali sam olabavio ?tim na real-gutar-u, i zadao malo ka?njenja, mada se to ne primjeti...ali bolje je koliko mi se čini?!
Klavir sada ima malo vi?e sustain-a, i malo sam ga ra?irio.
Dosta toga sam exportovao u mono - kick, bass, sax, gitare ne početku...Bass je pro?li put imao bass rider koji ga je poravnao, ubio mu dinamiku, sada sam ga skinuo, i bolje radi.
Orgulje su dobile svoj chorus, i to donekle naru?ava onu sterilnost, dok sam na gitarama skinuo chorus, i one sada zvuče prirodnije?!
Ne?to malo sam radio i na automatizaciji.
Onaj "expression" na saksofonu mi ne funkcioni?e - inače me zeza taj sax - ima nekih bagova?! ...Mak'o sam samo mod u kontaktu, pa svira sa tim vibratom, ali nije HP. Stavio sam i neki delay, pa on to malo i pokriva, ali malo narodnjački zvuči Onaj "debeli" Kick sam side-chain-ovao basom, a i dodatno sam rezao to nisko područje (sad na yamahama nečujem ono ?to mi se dopadalo, ali izgleda da je svugdje drugdje bolje?!)
Obilato sam upotrebljavao MeldaProducton-ov DynamicEq - sjajna stvar - njime blago naglasim sječem ili određena područja na instrumentu, i pustim da se gibaju u dinamici - mnogo je fleksibilan - čini mi se da mo?e da pomogne samom groove-u, Na kraju, ako nisam ba? siguran u ono ?t? napravim mogu i da podesim nivo koliko će toga ?to sam predhodno na?telio uop?te ići u miks.
Ima tu jo? puno saturacije itd....Nemogu sada da se sjetim ?ta sam sve radio?! Imam jo? malo posla - (je l' bio bolji onaj klavirski uvod za oktavu ni?e?), treba do ubacim jo? one prstiće, ili zvečkicu neku, a pravi mi je problem ?to sam zamislio i dionice nekog hora, ili barem dva back vokala, i treba da snimim i glavni vokal...
...s' tim imam manje iskustva (brinu me ti back vokali, smijem li se ja upustiti u to snimanje u sobi...kako ih tretirati?! - snimanje, miksanje?!...snimao sam dosad neke demo snimke i ne?to za predstave - glavni vokal, ali nemogu se ba? pohvaliti?!

Interesuje me jo? kako uraditi mastering - zasad je to samo onako?! - čačkao sam malo, sasvim malo eq, mastertape, i MaseratiGRP. Stigao sam se u medjuvremenu i dobro napiti

Pozdrav svima! Hvala na pomoći! Komentari?ite ako ste u mogućnosti, dobro će mi doći?!
Hart is offline   Reply With Quote