Quote:
Originally Posted by Student
Ja sam imam kod kuce i jedan i drugi mikrofon i neuporedivo je akg c411 bolji za svirku live zato sto nemas mikrofonije prilikom sviranja. Dok ovaj AT 35 hvata i zvuke sa strane i moras biti jako pazljiv kako ga postavljas da ne bi dobio mikrofoniju. Taj mikrofon sada koristim kada sviram u gudackom kvartetu i kada ne treba glasna muzika.
C 411 je pravi izbor za live (rock, narodna muzika...)
|
C 411 je kondenzatorski "pick-up", sto znaci da ide "
na telo" instrumenta, pričvšćuje se,naslanja se, i to sa sobom nosi zvučne posledice, koje lakše "prođu" na npr akustinoj gitari, dok će od violine napraviti kanturinu, bar za moj ukus...
AT je kondenzatorski mikrofon, usmeren, i "ne hvata" nista vise nego bilo koji sličan mikrofon, ali je problem što za "tezgaroše" -
gain - predstavlja "ono dugme tamo gore sto se odšrafi do pola" , pa posle "na regler namesiš do crte", što je njuspešniji recept za mikrofoniju...!
No,kako je čoveku lakše...
Možda i jeste bolje, sa C411 imaš manje prcanja, ubodeš, radi, a kako radi...?!
Ma koga zabole, posle drugog piva i publici sve dobro radi,sve štima, i bend zazvuči odlično...! Gazda časti bend i dogovori i sledeću sredu, još ako se oko pola 3 okuva tuča sa obezbedjenjem...pfff...mašala, eto dobrog provoda za prepričavanje i sjajnog videa za u-tube sa dosta poseta i lajkova na fejsu!