View Single Post
Old 13-01-2012, 11:14 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Molba za savjet u vezi sa miksom, masteringom i...

Quote:
Originally Posted by Hart View Post
Ovdje ima mnogo više dinamike na svakom instrumentu. Klavir je dobar. Kod mene klavir je malo mutan - imate li taj utisak?! Ali, ne zvuči mi bolje ni kada ga posvijetlim, ni intervencijama eq-a.

Sviram i ja gitaru, ali nemam neku dobru gitaru, pa sam za ritam koristio "real guitar"
Da, klavir je možda čak i tamniji kod mene! Ali je u pitanju neki matori "kurzweil", klavijatura koja nema neki sound ovako, ali "sedne" prokleto dobro u mix, sa 0% editinga, "regler gore-dole" tehnikom...

Akustara je neka Yamaha,vrlo skupa, ali je opet sve to snimljeno u "spavacoj" sobi, Beta 57, karta od 150€, nikakve izolacije,nista... Probaj i sam da snimis tu gitaru, isto za probu, videćeš da lepše radi, pa sve i da zvuk nije najbolji, sve i da je "labav" štim, bolje će raditi u pesmi takva, uneće više dobrog, nego "precizni" semplovi...!

Poenta je to dinamičko "disanje" cele pesme i toga mi eventualno fali kod tebe, ali kazem, vrlo korektno si odradio.

Taj Yamahin monitor bezočno laže u midlu i basu, sto nije problem kada naučiš koliko i gde, dakle slušaj još više muzike na njima, one koje inače slušaš, koju dobro poznaješ...!

poz'

Last edited by Bockie; 13-01-2012 at 11:21 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote