View Single Post
Old 13-01-2012, 10:34 AM   #17
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Molba za savjet u vezi sa miksom, masteringom i...

Mislim da dosta čestito zvuči!

Lično mislim da jeste malo "jače" dole, kick, ali to nije greska. Moguce da je monitoring "potkazao" ili tako nesto.

Da, soundman rece "velocity" bubnja, i tu je u pravu!
Dakle, kada se programira bubanj, učestaliji elementi kao sto je "kontra" (hi-hat) ili "ride", bitno je, za ukupan dojam "živosti" ritma voditi racuna o naglašavanju nekih delova. Probacu ovako "boldovano" da objasnim.
Ako npr. imamo "osminski" ili "šesnaestinski" hi-hat, obicnim kliktanjem ce on izgledati ovako: "xxxxxxxxxx", a naglašavanjem moze izgledati "xxxxxxxxxx"...što če sigurno uneti živost i više "bubnjarski" zvuk...Nadam se da se razume po(j)enta...
Da, takodje, imam utisak da je sve nekako programirano iz ugla klavijaturiste, i gitare i bubanj,bas, ceo aranzman odise "klavirskim" razmisljanjem...
Sto opet, nije greska, ali mislim da bi moglo biti "potpunije" ako se malo vise ispoštuje neka sviračka logika svakog instrumenta ponaosob...

Ja uvek vise volim da koristim žive instrumente, nije tesko pozvati nekog gitarosa da "ispoliva" neke deonice... Sad pre koji dan okacim neki stari demo koji sam davno snimio... Bubanj je takodje programiran,a ja ex-bubnjar pa poslusaj baš tu dinamiku,akustare itd,otprilike, da znas na sta mislim...

Poz'

Last edited by Bockie; 13-01-2012 at 10:52 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote