Quote:
Originally Posted by Arthur
Opet ja - ejmi je znala da peva i da piše odlične pesme, pa je tek onda počela da se drogira... Jedini uopste moguc pandan ovome u zapadnoj industriji je eventualno abortirana karijera paris hilton. Sve ostsle njihoge zvezde uglavnom znaju da pevaju odlicno, a dobar deo njih i da pise svoje pesme, i vodi svoju karijeru
|
E da, hvala Darkstaru na pljuvanju pljuvanja, hvala i tebi na odbrani Amy W. Da ne pominjem Lejdi Gagu koja piše ono što peva (ili se bar potpisuje kao autor).
A što se tiče VICE Channela... Pogledao sam i ostale dve epizode posvećene Balkanu... Hehe. Ni bolje ni gore nego što sam očekivao

Jedno malo razmišljanje na temu reportažnog novinarstva:
Pre nego što smo počeli profesionalno da se bavimo muzikom (1979-81) Delča, Vule (klavijaturista i glavni autor grupe U škripcu) i ja smo radili kao novinari u emisiji "Mladi novi svet" koja je emitovana na Studiju B. U nekom momentu nam se smučilo što smo svaku reportažu morali da spinujemo tako da se uklopi u zvanični stav Saveza socijlističke omladine (koliko god situacija na terenu govorila drugačije) i rešili da je bolje da drndamo instrumente nego da se privikavamo na jedenje govana (za korektne pare). Ne bih da širim priču o tome, ako neko hoće objasniću, imam par lepih primera.
Posle našeg odlaska emisija promenila ime u Ritam srca, pa je ekipa iz te postave (na čelu sa Veranom Matićem) kasnije osnovala B92. Toj ekipi spinovanje (u korist socijalizma ili bilo čega drugog) očigledno nije predstavljalo nikakav problem). E, ovaj lik koji je autor inkriminisanih reportaža o Balkanu je iz te priče. Čovek je, pre nego što je krenuo na put, dobio tezu koju treba da opravda i potrudio se da u punoj meri opravda sopstvene putne troškove, dnevnice i honorar. Profesionalac.
Naprasno se setih
Majkla Pejlina i njegovih reportaža na temu Balkana. I izvinjavam se na dugačkom i konfuznom postu.
Pozdrav,
Vasa
P.S. (edit): Čisto da još jednom odam priznanje Lady Gagi i Amy W, autorkama svojih pesama i svojih sudbina