View Single Post
Old 11-01-2012, 10:08 PM   #10
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Studentova soba za vezbanje violine

Quote:
Originally Posted by Student View Post
Ako jos mogu nesto da uradim dok je sve prasnjavo i prljavo. Mozda bih jednog dana hteo da snimam neke vokale tamo
eee bre student pa sto nisi odma rekao to da bi i snimao u toj prostoriji, da ljudi ovde mogu da ti daju savete shodno tome i uracunavajuci i to u obzir... a ti si naglasio "treba mi samo za vezbanje violine"... ti mozes i u ostavi da vezbas i u kupatilu, i u shupi nekoj da niko ne cuje akustika ti tu ne daje znanje i tehniku u prstima i gudalu, i sigurno bolja akustika u sobi nece da ti donese magistraturu... Ali, ako vec hoces da snimas ... to je vec drugo, tu ti treba vrlo promishljeno sredjivanje...

-drugo, drugacije se ponasa akusticni instrumet (u tvom slucaju violina) a drugacije tvoj glas, to nisu iste frekvencije, i ako ti mi ovde pomognemo uzeci u obzir tvoje znanje,vreme i finansije da sa sto manje dobijes sto vise vezano za violinu (dajemo ti savete samo za jedno otpisujuci ostalo jer ti ne treba) to ti nece u velikoj meri koristiti i za vokal (ili sta znam...bubanj )

Izvini sto te kritikujem i udaram retrospektivu celog plana, nemoj da se ljutis, ovo ti kazem najrealnije...da bi dobio nesto dobro, moras i dobro da se pripremis, zato, da bi mi znali sta da ti kazemo, ti lepo osmisli : kako ce da ti dodje setup, gde ide komp i eventualno oprema, gde ide monitoring, gde ces stajati/sedeti dok snimas, gde ide fotelja/krevet (i to dosta deluje na zvucnu sliku u sobi), sta ces da uradis sa vratima, sta sa prozorom (koji je poprilicno velik), da li ces da imas neke pokretne akusticne panele koje bi pomerao....? ajde pa da mozemo da ti damo neki konstruktivni savet...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote