Quote:
Originally Posted by BlasterMaster
ako je to "tvoja" soba, mislim ako planiras da sredis sobu za sebe, a da je ujedno i akusticki akomodiras (tvoja - mislim na to ako tu provodis veci deo dana, recimo sedis uz komp, tv, spavas...) a pritom si alergican na prasinu, onda je bolje da sredis neku drugu prostoriju u koju bi ulazio bukvalno samo za vezbanje, jer dakle, treba da magistriras, vezbaces po nekoliko sati, pa ne bi bilo pozeljno da se i preko toga izlazes uticaju prasine na tvoj organizam... zdravlje pre svega 
a ako je to neka prazna slobodna soba u kojoj ne nameravas da boravis osim kad vezbas, mislim da azmafon i gusta tkanina (mikrofiber) za tih par sati nece toliko da udaraju na alergiju  naravno ako je cistis i provetravas...
|
Potpuno se slazem, nije ni malo zdravo ziveti (i spavati) u prostoriji koja je akusticki tretirana... koliko god pazili sta se stavlja na zidove, nijedna vrsta prasine nije "lekovita".
@Student,
ispod formulara koji sluzi za "reply", imas dugme "Manage Attachments" pa tu mozes, do cetiri slike po postu, da prikacis.
Preporuka koju sam u ovom threadu pokusavao da ti predlozim se tice smanjenja i uravnotezenja vremena reverberacije sobe za tvoje potrebe, i NIJE konkretno okrenuto samo slusanju muzike, te predloga o velikim bass trapovima nema, jer ni ne ocekujem da ces imati problem sa bassovima kod sviranja violine. Kako god... soba bi, po mojim savetima trebala da zvuci puno ujednacenije i mirnije, a binarni difuzori bi trebali da obezbede i nesto malo difuznog zvucnog polja koje je inace veoma korisno za vezbanje akustickih instrumenata. Binarni difuzori inace trebaju da obezbede povecanje energije koja se vraca u sobu na visokim frekvencijama, jer se tokom midrange apsorpcije, nezeljeno daleko vise "zadave" visoke frekvencije, pa je to i "trik" da se one ponovo vrate u sobu, a da se midrange apsorpcija ne narusava.