Quote:
Originally Posted by File
Nejasno je pitanje jer mi je to nejasno 
Ne želim ja ni da zamjenim max8..a ni ls56...
Moja želja je (pošto znam da su ovo u biti samo malo bolje igracke) da imam na ovo barem jedan ili dva full pro ulazna majk predpojacala ukljucujuci i analogno u digitalni pretvarac..jel ovaj u ls56 to nije...da li je to moguce?
I da,... ima na ls56 2 adat ulaza..na jednom je max 8 a sad po ovome, ako na drugi ubodem nešto pro da li se onda analogno/digitalna pretvorba događa u tome ispred ili tek u ls56???...ili je bolje onda da to što je pro bude master, a ovo što imam pobodem u to novo?
sori što sve brkam, al kad ne kužim, a zanima me 
|
Pa video sam iz pitanja da ti bas nije jasno sta tu zasto i kako

Kao sto sam ti napisao, konvertor je samo to - konvertor. Dakle on je taj koji analogni zvuk pretvara u digitalni. Posle to digitalno ide u tvoj LS56 interfejs i dalje u kompjuter. Ti bi i sa boljim konvertorom, isao preko LSa, to je samo dodatna opcija. jedino sto bi mozda pomoglo malo je da upotrebis sinhro signal sa konvertora i dobijes malo stabilniji klok na celom sistemu. Zato ti je Artur predlagao da zamenis lepo ceo interfejs. On je fakticki "mozak" sistema, pre kompjutera... Konvertori mu dodju neke "usi" sistema
Znaci ovako:
Analogni preamp -> konvertor (linijski ulaz, ima ga i na tvom Digi Maxu) -> interfejs - koji digitalni podatak prosledjuje kompu...
Po meni, nijanse u zvuku su jako male izmedju tog presonusovog i nekog boljeg, sa tim sto bolji konvertor moze da kosta i vise od 1000e. Tek bi mozda tu dosao do nekog napretka u kvalitetu... Ovo ostalo je tu negde u rangu. Sve u svemu, nije ti tu usko grlo sistema.
Preampi na tom Digi Maxu su neki jevtiniji i oni tu najvise uticu na celu stvar. Ako bi uzimao samo neki bolji preamp i prikljucio ga na DigiMax, dobio bi malo cujniji napredak u zvuku.
A ako se ipak odlucis da uzmes bolji konvertor, racunaj na to da su mikrofonska predpojacala ugradjena u njega skoro uvek slabija od dobrih stand-alone modela (narocito ako juris neki sa lampama), ali su opet znatno bolja nego na Digi Maxu. Tada bi trebao da sinhronizujes sistem na taj spoljni konvertor, da bi dobio stabilniji clock signal, ili preko word clock ulaza (kao sto sam ti na linku poslao) ili preko adat. Sad ne znam kako se to radi na tvojoj audio kartici, ali sigurno moze. Nadji negde u setovanjima.
Dalje, imas i dvokanalne konvertore, npr mislim da Apogee ima neke modele, i TC electronic, RME ADI2 koje mozes da kacis i preko SP-Difa, ali nisam probao, nemam pojma kako to radi. Apogee je pakleno skup inace. Pogledaj na Artistovom sajtu.
Dakle zakljucak neki bi bio: uzmi ti lepo neki dobar preamp i povezi ga na svoj sistem (ja radim sa UA610/solo i zadovoljan sam, snimam vokale sa njim). Ako ni tad nisi zadovoljan zvukom, tek onda se upustaj u dodavanje nekih drugih konvertora, jer kao sto rekoh, nije to slaba karika.
E, da: na kraju, ako ipak uzmes neki konvertor, obrati paznju na konekcije koje poseduje, neki mogu da puste i 96KHz povezujuci se na OBA adat prikljucka odjednom. To je ako nameravas da radis u toj rezoluciji... samo, mislim da i kartica mora da ima tu mogucnost.