View Single Post
Old 06-01-2012, 05:58 PM   #5
soundman
Member

Default Re: Popizd*** ću !!!

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
.......izvođač je zadovoljan i ja sam zadovoljan, a onda 24 sata kasnije izvođač dođe i kaže:
"Pustio sam pjesmu Mehi, on je DJ u pizzeriji iz koje naručujem ćevape i stvarno se razumije u muziku, i rekao mi je da nam fali jedan solo na gitari i da nam kick nije isti kao na Black Eyed Peas.
Jel možeš nešto napraviti?"
Imao sam podosta iskustva sa ovakvim primerima. U svoje vreme sam to resavao tako sto pokusam da poslusam taj mix iz ociju DJ Mehe, i da probam da uvidim da li sam svojim subjektivnim stavom ("meni se svidja") mozda uradio nesto pesmi sto ne treba. U oko 70 % slucajeva mislim da sam svojim resenjima bio u pravu, medjutim desavalo se da uvidim razlog zbog cega je opaska upucena i onda se potrudim da izadjem u susret izvodjacu.

Ukoliko sam siguran da bi takav Black eyed peas upropastio kompletan balans miksa ("je l' mozete sad da mi pojacate bas...a sad mi je gitara tiha ...") onda pokusam da im objasnim da jednostavno to ne moze tako (zivela kompjuterska opcija "save as probni mix"). Ako se utvrdi da je izvodjac nerealan, onda mislim da je pametnije istupiti iz projekta, jer me jos dan danas proganjaju neki ocajni miksevi koje sam uradio da bih zadovoljio izvodjaca.

I mozda pomogne izjava jednog starog poznatog producenta (neko ce vec znati njegovo ime), u slobodnom prevodu:"Ako svi pricaju isto, oni su u pravu, ako svi pricaju razlicito, vi ste u pravu"

Last edited by soundman; 06-01-2012 at 06:01 PM.
soundman is offline   Reply With Quote