View Single Post
Old 06-01-2012, 12:49 AM   #31
tajsam
Banned

Default Re: Slate Tape Machine

Quote:
Originally Posted by soundman View Post
Potpuno se slazem. Taj zvuk je signature sam za sebe. Doduse moram priznati da je za neke stvari odlican dok (po mom misljenju) za neke stvari mi bolje zvuci digitalija.

Imao sam jednu studijsku sesiju gde smo bubanj i bas podelili da ide na Radar i na Studer. kad smo preslusavali bas i drveni delovi bubnja su zvucali dosta bolje sa trake dok su nam se metali vise svideli sa Radara.

Verujem. Ja sam isto cuo fantasticnih sirovih snimaka na traci. Takodje sam cuo i country projekat iz Neshvila, sniman digitalno sa fantasticnim mikrofonima i zaista fantasticnim preampima i mislim da je to mozda nesto najbolje sto sam cuo u zivotu (opet po mom misljenju). Zaista mislim da dobra prostorija, mikrofoni i preampi uz dobrog izvodjaca igraju presudnu ulogu. Ne umanjujuci ovom recenicom ulogu trake.

Moje misljenje je da su stvari daleko blize nego sto izgledaju. Poprilicno je tesko biti siguran da li je miks radjen analogno ili digitalno. I sam sam se vise puta prevario. Sa druge strane kad slusam odvojene kanale mogu dosta toga da pogodim, u smislu tipa gitara, kvaliteta preampa i sl.

Da je tolika razlika, vec posle 3 sekunde bi rekli:"E, ovo je snimljeno na kompjuteru", kao sto jos uvek 98% stvari sa teritorije Srbije zvuce toliko kvalitativno razlicito od vrhunskih zapadnih da posle 10 ak sekundi bez slusanja vokala mogu da kazem da li je snimak sa nasih prostora ili nije.
a ti nea? pojma
tajsam is offline   Reply With Quote