View Single Post
Old 01-01-2012, 07:29 PM   #9
skansi
Junior Member

Default Re: Soundcraft ghost

Meni Ghost osobno nikad nije legao i dosta sam se mucio iz njega izvuci nesto sto bi "zazvucalo". Za moj ukus pretaman i muljav u donjim midovima i nekako tvrd da ne kazem harsh u visokima. Ne znam. S druge strane radio sam cak i promjenu op ampova po svim kanalima (AD 275 i BB 2604) i tad je zazvucao dosta bolje, ali svejedno, mislim da sa danasnjim plugovima i soundom koji se moze dobiti ITB, ghost lagano kaska. Prije desetak godina kada su plugovi i software bili dosta losiji, mozda je ghostov eq i master sabirnica bili nesto sto se moglo nadmetati. Danas ne. Midi mute automatizacija je isto poprilicno nebitna-imas samo mute automatizaciju bez fadera. Jedino sto je bilo zgodno je da se mogu midi mapirati prva 4 sub fadera pa mogu posluziti kao fader automatizacija za DAW. Ali opet, kupis faderport za 100 eura i imas puno vise od toga.
S druge strane Smokva, koji je jedan od najboljih miksera i tonaca u Hrvatskoj, dan danas koristi Ghost(makar prelazi na Sapphire koliko cujem). Medjutim on ga je toliko modificirao da njegov ghost uopce nema veze sa izvornim. Da ne kazem koliko je stotina sati proveo prepravljajuci i istrazivajuci kako da ga poboljsa. Da mu je u startu bio dobar, sigurno to ne bi radio.

Eto, to su ukratko moja iskustva...pozdrav.
skansi is offline   Reply With Quote