Quote:
Nisam skapirao sta si mislio oko muzckih apps i igrica / crtanja..
|
Mislio sam to da očigledno nisi odigrao nijednu Sony PS3 ekskluzivu kada kažeš da su iPad igrice i PS3/Xbox isti nivo pa sam onda povukao paralelu sa GarageBand vs. ProTools/Cubase jer je to to poredjenje - služe za muziku/igranje i tu je kraj sličnosti
Quote:
U krugu od 2 metra SVAKI DRUGI / TRECI ima iPhone i slusa muziku / igra se (starost od 17 pa do 60 godina ??!!) I bar jedan covek nesto cita na iPadu..
Ostalih telefona u vagonu (na vidiku) JAKO MALO..ostalih TABLETA - NULA!!
|
Ovde ti je totalno obrnuta slika sa još većim akcentom na android telefone naspram tableta. Očigledno odraz platežne moći - štaviše divim se ljudima koji odvoje celu mesečnu platu za novi telefon koji će koristiti potpuno isti kao stari.
Quote:
Isto i kod nas - znam puno ljudi u BG koji rade animacije / reklame za TV i koji su do skoro uzimali po €5-6.000 mesecno, BEZ MUKE!!!
|
Nadam se da si svestan da ti ljudi nisu ni 1% populacije u Srbiji? Pošto ostali van Beograda uzmu ~3000€...
GODIŠNJE!
Quote:
hvaliti se sa necim sto kosta €500..????? Pa zar je dotle doslo??
|
Jeste. Čak da te uputim u jedan još noviji srpski sindrom. Kupi "baja" iPhone4 od 64GB i onda pita "e tebraaaaa jel imaš možda kredit za SMS?"
Quote:
Kad ne moras da razmisljas nego je sve toliko ocigledno! meni je to MNOGO VAZNO!!
|
Fleksibilnost uvek stvara komplikacije naspram konzervativnosti.
Verovatno imaš jako malo slobodnog vremena i taj deo razumem i poštujem. Ali verujem da bi se i na Android navikao već posle dan-dva. Nije ništa manje intuitivan, samo treba par esencijalnih instalacija sa Marketa.
Andorid je OS koji razvija firma koja drži 2 od 3 najpopulanija websajta već par godina unazad. Mobilni uredjaji su sadašnjost (netbook će već 2013te biti totalno out i zameniće ga "tablet-book"), Microsoft je tu uveliko izgubio, a Android poprima sve ozbiljnije oblike. Osim ako se nešto kod Applea radikalno ne promeni, predvidjam da će u ovom duelu tresnuti još ozbiljnije u odnosu na duel sa Microsoftom, pogotovu kada prodje posthumna fama oko Jobsa.
Stoga, valja pratiti trendove i prikloniti se pobednicima
To me valjda jedino i koči od kupovine tableta - Android nije razvijen za muzičke aplikacije a Applea nema povoljno u oglasima. Bio je jedan iPad2 od 32GB za 330€ ali sam kasno video. Ne znam kako bih mu odoleo iskreno
Mislim da će upotreba tableta u muzici postati svakodnevnica jer može da poprimi oblik sasvim novog "live" instrumenta ili barem način sviranja, tj. ekspresivnosti. I na to ne treba gledati baš naivno. Retke su klavijature koje imaju recimo polifoni portamento (glide) a ovde to dobiješ za 500€
Ako uspeju da nekako patentiraju i zaštite tablet kao instrument (kao Roland D-Beam) to bi mogla da bude prelomna tačka u daljoj prodaji ako odrade dobar maketing.