Quote:
Originally Posted by psionic
OK, hvala na odgovoru, u principu to me je zanimalo, dakle zasto ne sa srafovima. Pored ociglednih nedostataka (vide se i tako dalje) zanimalo me malo detaljnije. Za obadu pod uglom sam i sam zakljucio, ivice bi se skroz krzale, prvo sto iverica nije kompaktan materijal. Pa cak da je i ploca od punog drveta, pa bi mozda opet nastao problem jer bi se debljina ivice ploce smanjivala - kako se ide duz ugla...
|
Lepljenje "na ger" i jos dodatno sa upotrebom keks tiplova, je najjaci spoj koji moze da se realizuje MDF-om, pogotovo sto se MDF lako rascepljuje uzduz, a teze po povrsini... nije ista cvrstina uzduz i popreko. Zaguljeno je ako su SVI spojevi "na ger" jer onda moze da se zalepi samo sve odjednom (sto je bio nas slucaj), Ovo sto se vidi na DALI klipu, je sve gerovano, bez keksa, ali sa front baffle spojenim na obican nacin... ravno. To je lakse, i baffle se moze spojiti i prekostura.. potpuno je svejedno ako je priprema tacna i svi falcevi se tacno formiraju, i stegne u kalup, pa se tako osusi. Kada je sve "na ger", nema nista za prekosutra, onda mora sve odjednom da se lepi i treba puno stega i tri coveka... desetak trakastih stega smo koristili.. sve stegnute do pucanja... to je nesto blizu 3T (mozda i vise)... i svi smo bili znojavi posle toga (bilo nas je troje + jedan koji nam je merio vreme, imali smo samo 20min, od pocetka mazanja lepka, preko ubacivanja tiplova do sklapanja, stezanja i potpunog priljubljivanja svih spojeva). Zato ako nije u pitanju kompresioni dizajn sa ekstremno mocnim drajeverom... ne treba preterivati sa ovakvim spojevima... treba otpratiti ove iz DALI-ja... sve su prikazali.