View Single Post
Old 31-12-2011, 03:01 AM   #12
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Pomoc - Kako "utegnuti" kutije?

pre svega hvala gosn bogi na savetima, bozo kutije jos odavno imam u vidu kako bi to trebalo da izgleda ako nekad sredjujem svoje, mada nisam zeleo da direktno pitam kako ste vi to odradili, jer ipak je to vasa kreacija kontam da nije moralno "ukrasti" neku caku jer je to ipak na neki nacin vas patent, ali hvala ponovo...
koliko mi se cini ako sam dobro razumeo strane diy forume, srafovi se ne koriste zbog toga sto previse stegnu kutiju u tom mestu, pa direktno uticu na povrsinsko prostiranje talasa kroz drvo (kutiju) ne rasporedjujuci ravnomerno talase, (nesto slicno kao kod bubnja kada se neki srafovi vise utegnu) i samim tim uticu na to kako kutija "zvoni" dok prorezivanje, gerovanje i/ili tiplovi u svakom slucaju sa tutkalom samo sprecavaju kretanje daske napred-nazad tj paralelno pomeranje ploca u odnosu na zvucni talas,znaci samo fizicki drze kutiju "na mestu" (ako je recimo zadnja, ili prednja daska u koju se srafe zvucnici) a da pritom ne remete ravnomerno povrsinsko prostiranje talasa... a i da u vecem broju slucajeva ljudi nisu za tu varijantu samo zato sto i ako se to radi mora da se "odradi kako treba" sa dosta merenja i preciznog odredjivanja gde ide sraf, i koliko remeti samu kutiju, a mi svi laici (jelte) sigurno to necemo (nismo) ispostovali, mada, napominjem da kad budem imao vremena i sredstava da cu moje "prepakovati" prikladno kao sto je navedeno gore...

samo jos jedno pitanje bogi ako nije tajna da li su kutije na coskama oblagane necim, posto izgledaju kao da se stranice utapaju jedna u drugu? cini mi se na slikama da je ista mat farba kao na predjnoj strani adama ili bar tako izgleda
BlasterMaster is offline   Reply With Quote