View Single Post
Old 31-12-2011, 02:09 AM   #5
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Pomoc - Kako "utegnuti" kutije?

Samo da dopunim, medijapan se veoma razlikuje od iverice na poprecnom preseku - iverica je sastavljena od krupnijeg iverja i drugog otpada pri obradi drveta, dok je medijapan, cini mi se, od mnogo finije drvene prasine... Interesantno mi bilo kad sam saznao kako je dobio naziv... Neki dundjer je procitao na tabli nekad - made in japan i ostade medijapan

Bogi, Hteo bih da znam zasto se ne moze raditi srafovima + lepkom za drvo, kad ti srafovi mogu da drze kao i tiplovi, ako se lepo premazu lepkom ? Davno jos, radio sam ovako, jer sam poludeo od tiplova i napravio prilicno brzo par kompresionih kutijica i nisam imao problema sa zaptivenoscu ili rasrafljivanjem i slicnim... Rekao bih da je problem to sto bi se teorijski ti srafovi rasrafili vremenom pod dejstvom vibracija, ali da li bi mogao da "strucno" kazes zasto bas izricito NE srafovima ?

I jos nesto: postoji iverica koja je vec oblozena i plastificirana, zasto ne upotrebiti nju ? Morale bi ivice da se obrade pod 45 stepeni - ali mislim da bi izgledalo ok... doduse lepsi su ovi gore na slici, ovako bi se videli "savovi" izmedju stranica.