daleko od toga da branim IPad, zapravo nisam ni ja baš još uvek dokučio praktičnost tableta u svetu smartphoneova sa jedne i lakih a premoćnih laptopova sa druge strane. Ali inače, ja sam postao potpuni smartphone ovisnik, te sam prešao na HTC, Android platformu, i povodom toga i na Telenor mrežu gde u okviru pretplate od 3k dinara (nikad mi u profesionalnoj karijeri nije stigao manji račun), dobijam brda minuta ,poruka ali i full speed 3G, Flatrate (kurton, do 2GB, posle obaraju brzinu na brzinu dialupa!). U međuvremenu mi je crkao moj voljeni i verni HP laptop, tako da je sudba htela da sada 90 % potreba za komunikacijom i informisanošću, obavljam preko telefona. Jest istina je da baterije TRAGIČNO kratko traju, ali naoružaš se sa usb punjačem u džepu i u kolima, i teraš. Mala cena, a prednosti ipak opravdano veće. Enivej, sva sila mailova, instantmessaginga i social networkinga, mi uredno stoji upaljena, na konstatnom refreshu i autosyncu, i to ne zato što sam ja nerd i asocijalni manijak, nego jer direktno utiče na svaki aspekt mog života - vođenje studija, komunikacija sa postojećim i potencijalnim mušterijama, komentarisanje i promovisanje trenutnih i minulih radova , praćenje tokova na sceni, i u tim nekim krugovima moje ciljne grupe i sl. Da ne pričam o tome da imam jednoipogodišnjeg sina, i suprugu koja ga čuva kod kuće dok sam ja MAHOM odsutan ili u studiju ili na putu ili na koncertima. Dnevno mi od nje stiže ozbiljna količina informacija, pitanja, planiranja, pa čak i MMS fotografija klinca, i to mi puno znači i olakšava odsutnost.
Da ne krećem sa GPS revolucijom, i kako sad vozim po gradovima drugih država sam samcijat, kao da sam rođen u istim i sve na tu temu, raspored pumpi, i ostalih putnih informacija.
Meni je jednostavno cela ova zadnja tura IT revolucije sa smanjivanjem fizičkih dimenzija uz istovremeno povećanje mogućnosti, mobilnosti i komunikativnosti, nekako promenila život na bolje, olakšala mi mnogo toga, i unela i puno neke zabave i radosti u sve.
a i da, rođeni sam SF freak, te sve ovo sanjarim od detinjstva