Ja sam ranije i sam pravio svoje zvucne kutije - naravno amaterski, onako u HiFi domenu, pocevsi od obicne iverice (medijapan je gusci i jaci, obicna iverica je malo "redja" i manjeg kvaliteta, ali laksa za obradu) i srafio sam obicnim srafovima za drvo, kao sto si i sam uradio - probusio malo zbog preciznijeg vodjenja, zatim razbusio da legne i glava srafa (naravno sraf sa upustenom glavom) i na kraju sam poklopio kapicom. Na kraju su cak i bili lepi ti moji hand-made zvucnici

Iverica je prilicno "stisnjive" prirode i tanji sraf ne bi trebao da pravi problem, ali je isto tako dosta slaba, tako da - treba paziti.
Radio sam i sa tiplovima, ali bez pravog alata - lako je promasiti rupe, pa onda stranice ne leze lepo jedna sa drugom, ali ako se pedantno odradi i ako je bitno da kutije lepo izgledaju - tako se radi. Iskreno zbog toga sto si rekao da su kutije "pred penzijom" i da su "akane" i lupane, usudio sam se da ti predlozim ovakav pristup, ali za neke super-skupe i sta ja znam kakve kutije - nisam kompetentan da savetujem bilo sta, tu je gos'n Bogi i njemu slicni, pa nek izvole
pozz