Quote:
Originally Posted by dacko
Dakle, treba mi sprava koja može da uradi sledeće:
1. Ubodem klavijaturu (stero signal)
2. Ubodem laptop zvuk (stereo signal)
3. Ubodem mikfron
4. Ubodem neki treći izvor (stereo signal)
Ubodem slušalice, mixam ta 4 signala, nivoe podešavam koliko hoću za svaki, i to mi izlazi na slušalicama.
Za sada ovo radi bilo koji mixer, ali:
1. Signal klavijature treba da prosledim dalje, dakle do main mixera, kao poseban stereo signal.
2. Signal laptopa moram da prosledim dalje, do main mixera, takođe kao poseban signal.
3. Signal mikrofona moram da prosledim dalje, do main mixera, isto.
Dakle, to bi bila neka vrsta splitera/mixera... ne znam ni šta da tražim, ni odakle da počnem... Naravno treba da je što manja sprava, zbog nošenja.
U obzir dolazi i neki mixer, koji bi imao ovakvu neku mogućnost, mixanja i splitovanja. Što manjih dimenzija.
Šta vi koristite za personal monitoring?
|
Cika Dacko,
Sve kombinacije sam probao da sastavim, bas se potrudih oko ovog tvog specificnog (da ne kazem razmazenog

) zahteva, ali te kapiram, dosta ljudi hoce slicne stvari da resi, ali nece da se "odresi"...
Sve osim nekog malog pod-mixera, poput
ovog, su polu-resenja...!
Ovako si "gospodar", za nekih manje od 200€...
Ovo ti treba samo za tezgu, a ako si vec dosao do toga da ti ovo treba, isplatices to sa dve-tri tezge, i ostaje ti vrlo kvalitetan mali "djavolak", koji nece degradirati signale sa tvoje opreme u nekoj meri koja ce narusiti ukupan dojam u live nastupu,
gde god da se pojavis...!
Za klub je sasvim dovoljan "stereo out" (master) sa dobrom postavkom (koju ces vremenom, za dve tri tezge, skontati kako ti odgovara) , a za nesto ozbiljnije, ces morati da se pruzis i za "inserte", odnosno kablove koji ce pustati izlaz "po kanalima" sa insert tacke i to je to...
To su sve linijski signali osim baš mic ulaza ,relativno su niske impedanse i ne treba ti nikakav DI box, jer on ima svoju namenu, koja se nigde u tvom pitanju ne ogleda...
Ono sto je dodatni plus je da ovaj mixer moze da odradi "malu" tezgu!
Dakle, neki mali setup sa klavijurom,djitrom i vokalom je potpuno i spokojno "pokriven"...!
Ovo je inace sjajna serija tih mikseta, ima GB2 preampe sa nekih mnogo skupljih mixera (nema "safta" bez Soundcrafta),dobar preamp za sluske koji ce "pogurati" dosta glasno i neke manje skupe modele, i moze zaista lepo da radi, kazem, nije za studio, ali za live je vise nego lepo, i bices sigurno zadovoljan!
Da se ne usudis da platis vise od 20.ooo din za ovo, pritisni distributera, nema razloga, napolju je ispod 190€...!
poz'