Quote:
Originally Posted by Placid Art
.....ima samo to oko dubljih frekvencijama...
|
SAMO!?
Quote:
Originally Posted by Placid Art
...... a ja pricam o makar malo boljoj akustici nego sto je trenutno 
.......
|
Ove dve stvari su ti konfliktne, u tvom prostoru mozes samo uraditi tretman srednjih frekvencija jer za "dublje" nemas mesta cak i da hoces. Zao mi je sto ne mogu da se slozim da ima nacina da se "
malo" srede niske frekvencije kada su meni u sobama minimalno tretmani 30cm debeli za TE ISTE FREKVENCIJE... te ako ti to budes radio u svojoj sobi, nece biti vise mesta za tebe.
Ja se nadam da ne pricam nekim nerazumljivim jezikom.
Poenta je sto te frekvencije imaju velike talasne duzine (koje su velike i u tvojoj sobi) i ne postoji neki manji ili veci tretman za njih.. nego samo mozes da imas ili nemas tretman, odredjene debljine... ubaci bilo sta (kamena vuna, azmafon, akusticki sundjer) u nedovoljnoj kolicini i zapremini i dobices tzv. "zagluvljenu sobu" koja ce biti mrtva ali koja i dalje divlja na niskim frekvencijama, jer nisu ni "primetile" tvoj tretman....
Vidim da ti vec znas sta treba da uradis, pa si dosao po potvrdu da si u pravu... na zalost nisi je dobio od mene... zasto? Vec sam objasnio zasto, ali ti zelis da se uveris sam (pare su tvoje, zivot je tvoj kao i tvoja snaga, strpljenje i volja).
A sto se tice "perfekcije"... zaista preterujes, niko ti na forumu (ovom ili bilo kojem drugom) nece iznositi "perfekcionisticke" savete... to nisu price za forume.