Thread: Kucni studio
View Single Post
Old 27-12-2011, 09:47 PM   #45
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Kucni studio

Quote:
Originally Posted by Placid Art View Post
.....ima samo to oko dubljih frekvencijama...
SAMO!?
Quote:
Originally Posted by Placid Art View Post
......a ja pricam o makar malo boljoj akustici nego sto je trenutno
.......
Ove dve stvari su ti konfliktne, u tvom prostoru mozes samo uraditi tretman srednjih frekvencija jer za "dublje" nemas mesta cak i da hoces. Zao mi je sto ne mogu da se slozim da ima nacina da se "malo" srede niske frekvencije kada su meni u sobama minimalno tretmani 30cm debeli za TE ISTE FREKVENCIJE... te ako ti to budes radio u svojoj sobi, nece biti vise mesta za tebe.

Ja se nadam da ne pricam nekim nerazumljivim jezikom.

Poenta je sto te frekvencije imaju velike talasne duzine (koje su velike i u tvojoj sobi) i ne postoji neki manji ili veci tretman za njih.. nego samo mozes da imas ili nemas tretman, odredjene debljine... ubaci bilo sta (kamena vuna, azmafon, akusticki sundjer) u nedovoljnoj kolicini i zapremini i dobices tzv. "zagluvljenu sobu" koja ce biti mrtva ali koja i dalje divlja na niskim frekvencijama, jer nisu ni "primetile" tvoj tretman....

Vidim da ti vec znas sta treba da uradis, pa si dosao po potvrdu da si u pravu... na zalost nisi je dobio od mene... zasto? Vec sam objasnio zasto, ali ti zelis da se uveris sam (pare su tvoje, zivot je tvoj kao i tvoja snaga, strpljenje i volja).

A sto se tice "perfekcije"... zaista preterujes, niko ti na forumu (ovom ili bilo kojem drugom) nece iznositi "perfekcionisticke" savete... to nisu price za forume.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 27-12-2011 at 10:16 PM.
boggy is offline   Reply With Quote