Quote:
Originally Posted by soundman
Zao mi je ako na neki nacin umanjujem vasu struku ili vas posao, ali akustika stvarno nije presudna za pravljenje dobrog miksa. Lakse jeste, ali presudno nije.
Savetovati ljude da ne mogu da urade posao ako nemaju dobro sredjenu akustiku nije istinito. To je jako slicno kao kad bi se reklo:" Ne mozes sa Jugom na more.Tvrdim!"
Naravno da moze. Mozda je sporije i neprijatnije ali se stize.
|
svaka ti je na mestu... i slazem se potpuno,
samo mislim da ono sto cika boggy `oce da kaze je da je nekako manje mukotrpno raditi mix na slusalicama nego u netretiranoj prostoriji... pa od dva losa odaberi ono manje
btw, mali offtopik ako smem, hteo bih da pitam sve vas kolektivno, meni se recimo na slusalice mnoooogo brze navikne uvo nego na monitore, menjao sam nekoliko puta monitore a vise puta slusalice i cini mi se da se na slusalice bukvalno naviknem i znam kako sviraju kroz nekih 2 nedelje... dok moje adame jos uvek studiram
hteo sam da pitam da li je to slucaj uopsteno kod svih ili ne mora da znaci? da li je akustika sobe upravo razlog zbog toga? kakva su vasa iskustva ? i ako bi neko znao da objasni zbog cega se to desava? hvala