View Single Post
Old 27-12-2011, 02:03 PM   #2
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: SOKOJ - te?ko je sa njim, te?ko je i bez njega

Skinuo sam one PDF formulare sa sajta Sokoja, ali bio bih zahvalan za neka poja?njenja u vezi konkretnog redosleda stvari koje treba uraditi pri potpisivanju ugovora sa tom organizacijom i prijavi autorskih dela, po?to na njihovoj FAQ strani nema ba? mnogo korisnih informacija.

Dakle, moj bend sa četiri stalna člana ima veći broj snimljenih autorskih pesama. Ni?ta nije objavljeno niti postoji ugovor sa bilo kojim izdavačem. Ja za svoje pesme hoću da prijavim svu četvoricu članova benda kao autore. Dakle, pretpostavljam da je redosled poteza sledeći:

1. Svako od nas četvorice pojedinačno treba da potpi?e "autorski_ugovor.pdf", po?alje to od?tampano u Sokoj i sačeka da mu po?tom stigne odgovor. Time postaje "član" Sokoja.

2. Za svaku pesmu se popunjava "obrazac_prijave_dela.pdf". Uz ovaj obrazac treba prilo?iti i papire sa notnim zapisom i tekstom pesme, kao i CD sa demo snimkom, s obzirom da pesma nije objavljena. Po?to prijavljujemo četiri autora muzike, teksta i aran?mana, u svako od tih polja upisujemo četiri imena. Na crtu "Potpis autora" stavljamo četiri potpisa.

3. U slučaju zvaničnog izdanja potpisujemo slične ugovore sa organizacijom PI.

Ima li ne?to ?to sam prevideo?