pozdrav, pazljivo sam procitao thread, i imam koje pitanje za ljude koji su zavrsili doticne fakultete/akademije, znaci uzeci u obzir sve skole koje su navedene, i da odgovore ljudi koji su to iz prve ruke iskusili oni realno mogu i da pljuju i hvale zavisno od iskustva...
dakle, upises skolu, krenes, ucis kao praksiras, ssl, upoznajes ljude, sve to sto ide, diplomiras, dobijes `artiju i sve to... e glavno pitanje koje mene interesuje a i mnoge ovde je STA ONDA?
vec je receno da ako se recimo fdu zavrsi, ti u medjuvremenu (ako si stvarno perspektivan i guras se svuda cimas se) upoznajes neke bitne face, i dobijes shljaku za neku dramu, seriju, mozda i neki visokobudzetni film... znaci na tome se bazira egzistencija svrshenog studenta producenta ... i kapiram ako te ubode da krene i posao striktno sa muzikom, oke je... ALI sta ako se zavrsi SAE, ili bg shkola zvuka, ili jos tu neke navedene? sta bi neko ko je zavrsio, koji nema kuci (nije vlasnik) nekog veeelikog studija koji koristi ssl ili api ili koju vec tehnologiju, vec je hteo da zavrsi to da se kasnije recimo zaposli negde, a doma ima project studio koji mu sluzi cisto bend da snimi neki demo... koliko onda ta hartija vredi i gde on ide sa tom hartijom posle? na koja/chija vrata?
izvinjavam se ljudima sa SAE ako ovo citaju, ali ja odkad sam citao na sajtu i sa tv reklama i kojih sve vec prezentacija , izvin`te, al stekao sam utisak KAO DA cim se zavrsi ta skola, odma te pokupe neki stranci i salju te u dubai ili neke zemlje treceg sveta da radis na nekim multimilionskim projektima...

stekao sam utisak kao da cim dobijes tu `artiju u ruke da ti se odjeeednom otvaraju vrata inostranstva (jer toboze ko ce ovde da plati takvog poznavaoca zvuka koji je dipl. na sae). interesuje me da li sa zavrsenom tom skolom mozes da odes negde i dobijes stalan posao (recimo na nekoj televiziji, studiju, realiti shou, areni) ili je fazon "dobio si diplomu, furaj mali sad sredinom... i sam se snadji za sljaku"

to sam hteo da pitam ljude koji to zavrsavaju ili su zavrsili (doduse fdu, sae je od skoro)
btw, u potpunosti se slazem sa arthurom da mlada osoba za 2-3 dine studijskih peripetija kao shegrt nauci mnogo vise od nedovoljne struke na tim akademijama... to je po meni isti fazon automehanicar koji uci iz knjiga i povremeno sa celim odeljenjem dodju kod "majstor kreke" da vide sta on to baulja, i onaj jedan shegrt u kanalu sto radi za dvojicu zna vise caka nego celo odeljenje...