Thread: Kucni studio
View Single Post
Old 23-12-2011, 11:04 PM   #9
soundman
Member

Default Re: Kucni studio

Znam par ljudi koji rade u takvim prostorima. Mislim da je savet za uzimanje slusalica dobronameran ali ipak preteran. Na slusalicama se ne moze miksati iz vise razloga.

Moj je predlog da uzmes manje monitorske zvucnike, Adam 7, ili Macki 624, ili Dynaudio bm5, i da radis na maloj i srednoj snazi , koliko da ne pobudis mnogo baseva u sobi.

Probaj razlicitim pozicioniranjem zvucnika da napravis sto bolju zvucnu sliku na mestu gde sedis. Za ostatak sobe ne treba da te briga (u tvom slucaju). Kad je napravis, slusajuci omiljene dobre produkcije, sledecih par meseci miksaj svoje radove tako da ces uvek imati te dobre produkcije kao referencu i stalno se vracati na njih.

Za 2-3 meseca ces se navici na to slusanje tako da ti nece biti toliko potrebno da se vracas na reference. Tad ces moci da postizes sasvim dobre i profesionalne rezultate.

Jedini problem je ako imas takozvani flutter eho u sobi (da imas osecaj kao da je od metala i da zveci) ali to se prilicno lako i bez preteranih troskova resava. Ne kazem da ce biti jeftino, ali nece biti bas preskupo.

Sto se tice zvucne izolacije, nemoj ni da razmisljas o tome. Jednostavno radi na nekoj normalnoj jacini.
soundman is offline   Reply With Quote