View Single Post
Old 22-12-2011, 08:49 PM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: kakve mahinacije !!??? Cola uvalio ?300K CD Elektroprivredi Srbije !!??

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa da, na to sam i mislio kad sam pomenuo opštine. U pravu si za SARTID, ali to je bio jednokratni zajeb. Kad se saberu sve te svirke po trgovima cele zemlje, ne samo za Novu godinu nego i za "dan grada", proslavu zlatne medalje, trtmrt... pa tako iz godine u godinu... dođe se i tu do osmocifrenog broja

I to je tačno. Sad, možda uzme i 20%, možda i 25%, ali apsolutna većina tog novca se vraća u privatne džepove istih onih ljudi koji dobijaju platu od države. Baš kao što je slučaj i sa svirkama po trgovima. Ili neko veruje da je jedan naš poznati rok bend stvarno stavio svih 40.000 evra u džep zato što je svirao na proslavi dana jednog našeg industrijskog grada?

Pozdrav,

Vasa
Verujem da pozamasan deo te svote odlazi (nebitno na koji nacin i preko koga) upravo na stvari koje nikakve veze nemaju sa nasim narodom i koje mi ne proizvodimo ovde (osim nekretnina, ne vidim sta bi ikoga ko poseduje toliki novac zanimalo da ovde kupuje), te se veoma tesko moze osetiti ekonomski boljitak od finansijske "injekcije" o kojoj pricas, za nase ljude, a ekonomiji ostalog sveta (gde verovatno odlaze pozamasni novci od opisanih manifestacija) dodje kao kap vode na vrelu ringlu... pa ni oni ne osecaju neki preterani boljitak... ali se novci mozda vracaju odakle su i dosli... ko ce ga znati... jedino ce se morati vracati jos jednom... posto verovatno dugujemo taj novac (odnosno nije zaradjen).

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 22-12-2011 at 09:07 PM.
boggy is offline   Reply With Quote