Cika Goranes, prvo pohvala za autorski deo, pesme su veoma lepe, lepe melodije, lepi tekstovi, bas lepa muzikica, opusteno, iskreno, sve pohvale.
...ali avaj...
...salim se , malo, ali produkcijski mi je malo nepotpuno, nedoreceno, nije izrazajno, nema emocija. Malo je 'ladno. Ima vise razloga za to, poslusao sam 3 pesme i u sve tri isto, kao da ista pesma svira.
Dakle ogradjujem se i ovo je samo moje misljenje i kroz tu prizmu imam par stvari , da "ozivis" pesme.
Prvo i osnovno,
VOKAL moze da se utegne. Ne u produkcionom smislu da upalis 18 plagova, vec da se ponovo snimi, otidji ili pozovi nekoga da te "izdribla", ja prosto cujem , na dohvat je, da ti to mozes mnogo lepse i uverljivije, emotivnije (a bo'me i tacnije) da otpevas! Snimak nije problem, dobro je usnimljeno i isproducirano, mozda za moj ukus vokal treba malo vise "de sedne" u matricu, ali je vrlo korektno.
Druga stvar
AKUSTICNE GITARE ce ako se odsviraju uzivo (ako snimis pravu gitaru) dodati onih "milion dolara" u dinamiku, drive cele price (ne mislim na distorziju vec, vibe, drive,kako hoces...) U'apsi nekog kolegu sa korektnim instrumentom,i zdravim zicama, to se otprasi za popodne...
BUBANJ (tamo gde je kvazi-akusticni) moze biti malo "zivlji", suvise je "lenjir", ravan, ne dise... Ne mislim opet na to da ga davis kompresijama i cudima, vec sam programing, treba da je okiceno vise i detaljnije. U tom svetlu evo nudim, da ako je midi, posalji mi razdvojene midi kanale jedne pesme (kontre,cinele, kickove,snarove itd) i uradicu ti to , prosto iz zelje da ovo sve lepse zazvuci uz jedini uslov da uradis i ona prethodna dva za tu pesmu i da onda zajedno cujemo THE razliku!
Veruj da bi to u mnogome dalo jednu novu dimenziju celoj prici.
U svakom slucaju, ponavljam, jako lep autorski rad i svaka cast jos jednom, bez obzira sta odlucis dalje!
Big poz'