Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Muzicke scene sirom planete su u kurcu druze. A ja samo ne volim to "kod nas ovo" - "kod nas ono", to je ta Gej 92 logika, sudare se dva auta - eto to se samo kod nas desava, mi smo svi imbecili, kola napolju imaju krila,prozori su od marmelade...itd...
...ali to je samo moje misljenje...
Nisam rekao da si "neznalac", realno te ne napadam, pa ne moras ni da se branis, samo sam reagovao jer ipak je lepo da se opise nesto konkretno a ne ko "Maxim po diviziji"...
Koja scena? Sve zavisi sta je "scena" za koga...
Opusteno...
Poz'
|
Pa udario sam kao maksim po diviziji jer gledam sta se desava i od muke bi da puknem. Znas kako ti je ovde u Nemackoj bendovi rade pretezno na satnicu, imaju ugovor sa gazdama za koga sviraju. Svaki akademac moze prilicno dobro da zivi od muzike, ovi sa nizim muzickim skolama u bendovima isto dobru kintu uzimaju (tezge na satnicu), tu je osiguranje za instrumente, osiguranje za nastup itd.
Pa idemo dalje. Skomponujes neku stvar prijavis se kod "Geme" ( Nemacki Sokoj) dobijes redovno obracun za svaku pustenu pesmu. Ne skomponujes pesmu nego obradis neku stvar kao aranzer, dobijes opet kintu jest da je sitno al super funkcionise.
Necu da imenujem iz principa ljude koji rade. Ali ne desava kao kod nas (u Srbiji) na primer da si uticajan tekstopisac koji obrce velike pare i nakupis se dobrih tekstova od bede i ljudi koji nemaju za leba njima das 50-100? a prodajes te iste tekstove za dobru kintu. To se zove prodaja umetnickih dela, to je u nemackoj na primer kaznjivo (ne pricham o prodaji license). Nema na primer da se zavrnu poznate pesme i hitovi, pa se nadje neka beda sa ulice koja se za 100-300? potpise da je njegova pesma, samo da ovi sto su zavrnuli pesmu mogu da je izdaju.
I ima tako mnogo primeraka, da ne na brajam.
Znas i kad to sve vidis onda skontas da je nsto u q........

Mozda ja opet lupam ko maksim po diviziji, i imam gresaka u pisanju (lako moguce kad koristim nonstop 3 razlichita jezika) , mozda opet iznosim teorije neznalca. Al veruj da bi bio mnogo sretan covek da ovo gore nije tachno.