Re: Par pitanja u vezi zvučnika
@nikolaivanic
Ne bih sada da dolivam ulja na vatru, samo da skrenem paznju na nesto:
Problem je sto se ne razumete u osnovnoj ideji. Bogi samo zeli da kaze da tako "na uvo" i ofrlje, ne moze da se radi jedan profesionalan i odgovoran studijski prostor. Mozda to i zazvuci prijatno, ali to nije uloga tretirane prostorije za miks.
I sam sam entuzijasta kao i ti, razumem tvoj pristup ideji, ali ne mozes garantovati da se nece negde pojaviti dip ili pik, stavise, tako proizvoljnim pomeranjem faze moze da izazove vece p*zdarije, nego da ne dira nista, mada je to sad diskutabilno, ne ulazim u taj deo. Moja poenta je da tako od oka mozes mozda da "doteras" svoju neku dnevnu sobu gde slusas gotove mikseve i zelis da zvuce dobro, ali kada biras instrumente i ostalo, ili detaljno udjes u miks da ga radis - ne bih se usudio da se zezam sa time. Utoliko sto sam i sam probao da nedostatak basa nadomestim na isti takav nacin (koristeci neke kutije koje sam vec imao)
BTW (on topic) - to kasnjenje basa je, ja mislim, pre nastalo od nesrazmerno pojacanog donjeg spektra pomocu woofera, pa samim tim i isticanjem "repova" od kicka i basa, a ne od faznih p*zdarija. One se ne cuju kao kasnjenje zvuka, zar ne ?
Last edited by psionic; 16-12-2011 at 08:48 PM.
|