View Single Post
Old 16-12-2011, 12:54 AM   #18
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Peticija za ukidanje i zabranu delovanja SOKOJ-a...

da se nadovezem na arturovu prichu, kolega. reper. 10 i kusur godina na sceni.. nije prepopularan ali su mu se pesme vrtele po radiju, ima podosta spotova koji su bili i po top listama broj jedan i tako dalje.. dosta se sve to vrtelo i tako dalje.. dakle za rep u srbiji je najpoznatiji. u jednom trenutku po ipsovoj prodaji albuma jedan od njegovih (mozda je i prvi) je bio po prodavanosti drugi.. nakon georgijeva i pre balashevica.

otishao u sokoj jer iako je prijavljen ne dobija ni dinar. kao da da izvinjavamo se, nash dug vama za ovih 10 i kusur godina je 180 dinara. na shta je ovaj odlepio i izashao napolje.

NAKON TOGA. stizu mu u januaru avansno 1000 din za prvi kvartal. dechko izbacuje spotove, album itd. sledeci kvartal stize mu dopis da mora da vrati 1400 dinara.
kako pesme mogu da troshe novac?

Ja, nisam dobio dinar od pola MVP prvog albuma, ni dinar od "i dalje me zele", ni dinar od dechijih pesmica koje se vrte po pinku, ni dinar od gomile stvari za shta su radjeni spotovi, pesme koje imaju milionske preglede na youtube-u, i pushtane su u svim klubovima po balkanu i shire (gastosi i to), sve je lepo registrovano, ja nisam dobio ni dinar.

nisu karleusha/ceca popularne pesme, ali su ipak jebeno pushtane. obrnuto proporcionalno ne pushtanim pesmama shto sokoj tvrdi. ja sam ih lichno chuo desetine puta, ali to jelte nije zabelezeno.. nekoliko meseci (2 ili 3 nisam siguran) su se moje 2 pesme klale za prvo i drugo mesto domacice na mtvu, ako nishta drugo.

ali zato OFPS npr upada komshinici u frizerski salon i trazi pare zbog pushtanja muzike, a ona je preventivno izbacila i TV i radio iz salona, i oni joj se uhvate za mobilni aparat i kazu kako moze da pushta mp3 odatle.. EJ?! Doshlo je dotle da je podignut susdski postupak, pa cemo da vidimo ko je izdrzljiviji otprilike..

kad sam naleteo u gradu na nekog Sokoj peshadinca, samo shto ga nisam prebio. jer je zeni u butiku pocheo da se dere kako ona ne zeli da da novac muzicharima koji se toliko trude i rade muziku i najnizi su stalez i sistem ih jebe, a ona i ostali vlasnici lokala kriju cd playere itd.. i naravno sam tu pukao i pocheo da se pichkaram sa njim..

a vlado georgijev nakon pishtolja po glavi i slichnih sranja i treba da bude prvi na listi, ne 2009te, nego do kraja zivota. sad josh da se izborimo da i mi dobijemo pare.. mada, profunkcionishe li, docice neko mudo i zameniti bitne ljude kao shot je tijanic izbacio uzelca.

chuo sam od kolege pre god dana da sasha kovachevic i dalje prima dobru cifru od sokoja i to na neke stvari kojima je istekao rok pre 500 godina..

nemam nishta protiv toga. drago mi je zbog svakoga ko je dobio pare, ako! ali udelite i nama sirotinji.

shto se tiche ovoga shto je ogi rekao i awacs chini mi se, slozio bih se sa njima da bi trebalo pre popraviti nego srushiti, ali mislim da su ljudi pokushavali da promene sokoj i stanje muzichara uopshte pa bar jedno 10 godina i nishta se nije desilo.. udruzenje estradnih muzichara anybody? Ko beshe drzi OFPS? sad sam chuo za PI.. nevidjeno..
shta je bilo sa bee gees vs sokoj aferom? i ko je beshe josh imao problem sa loshim prilivom novca sa balkana?
shta je bilo sa RTS vs PGP?
sa konstruisanim koshuljicama? dinkicem na prvom mestu?
Neke radio i tv stanice i dan danas ne daju ni dinara, ali je zato prioritet uzeti narodu na usb stickove "muzichki dinar"..
Sars jeste zakasnio sa registracijom pesme, ali i nakon toga su imali pesme i spotove takodje dosta popularne, do skoro su uz mvp bili najpopularnija alternativa.. pushtani svuda itd. gde su pare?

samo cemo da zmurimo na to shto svi placamo pretplatu na RTS koji i dalje ima EPP? Da ne pricham o tome da kaska za zapadom po standardima jedno 20 godina.
Zezamo se na temu toga da vishe ni narod ne bira (na nacionalnoj televiziji koju placaju) ko ce biti poslat na evroviziju? tijanic i kabinet je shvatio da mu je profitabilnije da shalje bregu i joksimovica nego da organizuje uzimanje para narodu na glasove..
Nije problem shto nam muzichare vracaju sa granice jer nisu drugovi chlanovi udruzenja estradnih muzichara?
shto sada ni jedan festival ne pushta muziku izmedju izvodjacha jer se boje tuzbe i slichnih gluposti? a znaju i da daju pare da te pare na kraju nece otici na pravu stranu?
shto se desi da koleginom bendu upadnu i kazu "morash da dash toliko i toliko para po pesmi za izvodjenje, jer ipak te pare moraju ici autoru".. ali oni su bili autori tih pesama.. ne bi bio problem kad bi im se te pare vratile, kao shto ume ide u normalnim i razvijenim zemljama..
ali ovo stvarno vishe nema smisla..
Upadne SOKOJ mojoj devojci i njenom gudachkom kvartetu i traze pare za live izvodjenje klasike i evergreen-a, muzika je uglavnom sazeta i transponovana da odgovara njima, i niko nije vlasnik live izvodjenja, i ja sam prvi put chuo u tom trenutku da "postoji zakon o tome"..

blago vama kad ste vi toliko bogati i situirani i uspevate na drugi nachin da prehranite porodicu, da vam je apsolutno nebitna cela pricha i da mozete da iskulirate tu neku "sicu", ima ljudi kojima je muka od toga jer znaju da mogu da imaju BAR NEKI stalan priliv novca a nemaju ni to.

Neki od nas nemaju tu privilegiju, i bitan im je svaki dinar. Pogotovo kad za taj dinar radish kao skot godinama, a blokiraju ti novac sa svih strana.

Previshe stvari ne valja u ovoj uzasnoj drzavi, a vecina samo cuti jer su srecni i zbog ono malo stvari shto imaju.. dokle tako?

Last edited by HeatMan; 16-12-2011 at 01:07 AM.
HeatMan is offline   Reply With Quote