View Single Post
Old 15-12-2011, 10:05 PM   #10
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Default Re: Peticija za ukidanje i zabranu delovanja SOKOJ-a...

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
A sto ti toliko branis SOKOJ? Ne sumnjam da si redovno isplacivan, ali ponasas se tako kao da ti neko iz familije tamo zaposlen u samom vrhu organizacije..
Zato sto imam veliki problem sa pausalnim "revolucionarnim" optuzbama, koje (po pravilu) dolaze od ljudi koji apsolutno nikakvu predstavu o principu funkcionisanja SOKOJ-a nemaju.
Daleko je od idealnog, ali je nacin raspodele veoma jasan.
Voleo bih da mi neko konacno razjasni kako i pokaze ko to dobija vise para nego sto mu sleduje, a na "burazer" kombinaciju sa nekim iz SOKOJ-a? Koja je to formacijska pozicija u SOKOJ-u koja moze nekome da "sredi" vise love nego sto je zaradio emitovanjem? Godinama slusam preseravanja o "Kurta ima semu u SOKOJ-u, zato on zaradi milione, a ja, jadan, dobijam klikere jer nemam nikog iza ledja".
Nije problem SOKOJ i nacin raspodele, nego emiteri i nacin dostavljanja podataka o emitovanju, kao i mehanizmi za naplatu (sta je Zakon predvideo da natera emitera da izmiri obaveze prema SOKOJ-u).
A primer koji je naveo Vasa (D. C.) je odavno i nasiroko poznat - ne samo sa Metropolisom i ne samo sa navedenim autorom.
Ogi is offline   Reply With Quote