Quote:
Originally Posted by kravadinka
@Big Bockie
Objektivno trebaš čuti poređenje U87 i AT2035, ne samo u svetlu cene sata u studiju.
@
|
Kazem, fan sam audio tehnike, ali ona ima stvarno mnogo ozbiljnijih mikrofona, ne da je 2035 los...
Vrlo malo ljudi ima dobro ocuvan u87, sa ne zalepljenom, upljuvanom, kaliranom ili sa novom kapsulom. Znam ih jedva dvoje-troje...
Ali verujem da su mozda iz AT hteli da taj mic lici na ovaj ili tako nesto, to je ok.
Nemoj me pogresno shvatiti, ne dizem u87 u nebo, ali prosto je uvek bilo i bice da se ne moze stajati trezveno na nogama i porediti nesto sto kosta na akciji
199€ i nesto sto kosta
2.400€ (a bio je 2.200 pre koji mesec,dakle cena raste) i reci kako su razlike minorne i jedva primetne... Mozda je Neumann precenio svoju perjanicu, ali nije bas 11X precenjen...
Poz'
@Arthur
K2 u jednom studiju (gde su zabili Telefunkenovu lampicu u njega) zvuci osetno bolje, bar 10%...! Posledica je takodje i nesto manja gadljivost tog mikrofona na razlicite vokale... E sad, ta lampa isto nije bas jeftina i nema da nadjes...ali mozda nije lose potraziti neki Ei ili nesto vec...