Quote:
Originally Posted by quake2
Samo napred.Sto se bubnja tice,overhedi moraju biti mama usnimljeni i relativno visoko u mixu,probajte i sa sub kick-om,a ako snimate dist ponovo,onda tubescrimer u lab7,421+57 na zvucnike bez eq-a i bez kompresije u mixu i uvek za sve....sto bolji usnimak u startu,posle nema zime.Oprema jeste skromna ali vasa pesma i ne trazi ssl ili neve,ako bude dobar aranzman i dobra svirka,izguracete i produkciju.Pozzzz
|
Najveća greška u miksanju bubnjeva mi je do sada bilo to što sam se uglavnom oslanjao na bliske mikrofone, a overhede tretirao kao nekakav dodatak. Sada radim suprotno i razlika je drastična.
Zaista treba imati neki subkick mikrofon, pošto nam je soba dosta gluva, nema skoro nikakvog odjeka. Stvar se popravila kada smo povadili višak platna iz bas bubnja, ali opet je attack strašno visok. Jednom davno sam probao da snimam bas gitaru koristeći zvučnik umesto mikrofona, ali to je bio epic fail pošto sam upotrebio petnaesticu! Sad ću probati sa nekom desetkom za kick pa ćemo videti šta će da ispadne.
Prekjuče smo snimali gitare za jednu pesmu i to je išlo MusicMan Sabre II + LAB L7 za ritam i Les Paul + Marshall za distorziju, u obe varijante samo kroz kroz MD 421 i bez ikakvih pedala. Nisam nikad probao kombinaciju MD421 + Shure. Nemam neku ideju kako treba kombinovati ta dva kanala u miksu.