Quote:
Originally Posted by DaBear
ma jesam...zakon je isti - cim pocnu neke pare da se okrecu (oko bilo cega), pojavljuje se ekipa koja ce da trazi deo za sebe !!
Puno je i do promena u kulturi i mentaliteta ljudi...otkrivaju se novi nacini preko kojih mogu da se naplate / zarade neke pare !!
reperima trebaju matrice (od samplova) a niko ne placa za te samplove !!!
Sto se tice nove kulture "tuzenja za kompenzacije" - ovde je to u zadnjih par godina postalo jako popularno!!
Cela jedna grana industrije se izrodila iz toga !!!
Na primer, kad smo mi bili mali i trcali po (neravnom) skolskom dvoristu i pali i razbili se...nikomenista! Deca...! Danas - dete padne u skolskom dvoristu - odmah se tuzi skola !!
Sapletes se na poslu, razbijes se - tuzis firmu, trazis kompenzaciju !!
Isto je i sa samplovima...velike pare se okrecu tu i dan danas..pogotovu od radija i publishinga (TV, reklame, sve vrste emitovanja)..sve se to deli na sto strana...i svi hoce deo od toga !!
Tako je i sa reperima....neki, sada vec penzionisani muzicar, koji je vec na ivici nemastine, cuje kako neko vosti samplove sa njegove ploce - naravno da ce da trazi kompenzaciju...nista neobicno !
Koliko im samo nepoznatih jazz muzicara koji su se oparili dobro od hip hopa...svima dobro na kraju !!
|
Objasnjenje !
Quote:
Originally Posted by DaBear
Na primer, kad smo mi bili mali i trcali po (neravnom) skolskom dvoristu i pali i razbili se...nikomenista! Deca...! Danas - dete padne u skolskom dvoristu - odmah se tuzi skola !!
Sapletes se na poslu, razbijes se - tuzis firmu, trazis kompenzaciju !!
Isto je i sa samplovima...velike pare se okrecu tu i dan danas..pogotovu od radija i publishinga (TV, reklame, sve vrste emitovanja)..sve se to deli na sto strana...i svi hoce deo od toga !!
|
Meni se cini da je to borba ljudi koji su veoma brzo shvatili kako citav taj huge circle funkcionise i da se ogroman novac sliva u relativno jako mali broj dzepova pa da se na taj nacin kupe mrvice sa stolova tih njihovih (nasih) gospodara.
Jer nekada,vi starci to bolje znate

u starom sistemu nije bilo potrebe da se place toliko kad se padne na ulicu.Sad jednostavno vise boli nego prije,jer nije vise ni isto biciklo sa kojega je pao vas (moj) klinja,nije isto dvoriste ispred skole a bogami nije ista ni skola.