Thread: Uad-maximazer
View Single Post
Old 13-12-2011, 09:45 AM   #30
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Uad-maximazer

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
ali je pod velikim znakom pitanja,kakav je to mix koji se kasnije "mora" zatezati preko 3db i kompletno saturirati.

Ovo je dakle sustina koja se provlaci izmedju komicno-lucidnih literarnih ukrasa na koje smo navikli kod cika Quaketa. Ali evo i ja da se nadovezem na slican nacin.

Sa ovim se u velikoj meri mogu sloziti, ustvari prilicno potpuno, ali samo jednu stvar mozda nismo predvideli, a to je "moderan" nacin rada u kome se matrica, vokal, i neki zatupljujuci distorzican i disonantan sempl najcesce u potpunom falsu sa tim vokalom i matricom volsebno downloaduju i eto gotov hit na 4 do 6 kanala. Doduse, vokal se ponekad i snimi, jer je ipak postojala zelja da se svetu saopsti da "zivimo u getu", "ubili mi druga", "gudra je skupa" i "nije nam pruzeno",etc...

Mix tada postaje zabavna procedura, vise popularna jer to "mix" dobro zvuci nego sto se realno ista promisljeno radi, ali onda ide....THE "post-produkcijaaaaa", fuck yeah, i malo je onih 8 mesta na insertu "rahmetli" mastera da se popuni zajebajzerima i limitajzerima kako bi se "prevazisle" ogromne dinamicke razlike i na taj nacin obesmisli poJenta zbog koje i sam "mix" postoji, dakle kreiranje ukupne zvucne slike, sto je verujem tek posledica prethodne stvari u povoju ovog posla, a to je "ujednacavanje" snimka...

Last edited by Bockie; 13-12-2011 at 09:47 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote