Quote:
Originally Posted by awacs
UVEK je važno slušanje. I UVEK je važna pozicija bubnja (ili bilo čega drugog) u prostoriji. A "plava linija" je prosto plava linija. Kao što uostalom i rekoh - to je akustička (što i Dejo kaže), a ne vizuelna osa. Mogli bismo da je nazovemo i "mentalnom" osom, ali hajde da ne idemo u totalnu apstrakciju...
|
E to treba reci, to je "plava linija" koja se ne crta metrom nego nalazi slusanjem... da bi barem citaoci imali predstavu kako se dolazi do te linije...
Ovako mozda (bez uvrede, molim) nekom padne na pamet da pita za (tacni) ugao plave linije prema osi bass bubnja... i ako izbegnes da mu kazes tacan odgovor (posto ga ni sam ne znas) pomislice da krijes nesto od njega, jer ti NE VERUJE da ti dolazis do plave linije (samo) slusanjem... posto se on "ubi" slusajuci i ne kapira sta treba cuti... te ga verovatno za*ebavas, i neces nista da mu kazes KONKRETNO...
Dugo sam na forumu pa pokusavam da ekstrapoliram stotine i stotine diskusija na sleicne teme...
Quote:
Kako god bilo, cenim da je tu osu lakše pronaći uz pomoć "uparenih" mikrofona nego uz pomoć dva "neuparena" mikrofona.
|
Osa je obicno simetrala necega, u ovom slucaju iluzije zvucne slike iz STEREO para zvucnika, te da bi to bila i osa i simetrala, valjalo bi da BAREM mikrofni budu simetricni... odnosno upareni koliko je to u mogucnosti.
Quote:
Kao što je recimo bolje raditi sa dva "uparena" zvučnika. U bilo kakvoj prostoriji. Doduše, ja sam verovatno poslednji čovek koji bi nekome smeo da soli pamet na tu temu, pošto radim sa dva zvučnika koji se isto zovu ali ne rade isto. Ipak, bar nikome ne savetujem da krene mojim putem (za razliku od onih likova sa Gearslutza).
....
|
Upareni monitori (zvucnici)!?... bolje ne otvaraj Pandorinu kutiju...