Quote:
Originally Posted by kravadinka
Neće biti nikakvih problema, samo ne shvatam kako mo?e? slu?ati jedan zvučnik, to je kao da ti neko zatvori jedno oko i pusti te da proceni? daljinu, ja ne mogu da sviram bez stereo postavke.
Voleo bih da mi neko objasni Dynacord psihologiju, nema skupljeg i lo?ijeg miksera, a prodaje se kod nas bolesno, pritom su ljudi ubedjenja da je to vrh... 
|
Mislim da je to stvar navike, dobro neću na jedan raditi nosnicu i drugi.
A htio sam reci da je stvar navike s tim mixerim, ja jednostavno mogu odmah prepoznati ako nije dynacord jer mi je totalno razvalio uho i sada nije stvar vrha kvalitete već samo navika samoga sebe.
To mi je postalo jasno kada sam promijenio zvučne kutije, naime dao sam uraditi vrlo kvalitetne kutije i sada kada radim na njih one meni zvuče (ne kako sam navikao) a komentari su sa strane da je zvuk mnogo jasnije i bolji a meni samome bas i nije. E opet kada gledam na eqvilajzer na njemu sam vratio sve u normalu s novim kutijama, sta je normala? pa sve oko sredine, dok sa starim kutijama sam morao tjerati trebl do skoroga maximuma a bas skoro oko nule. Tako da mi je to neki pokazatelj da su ove kutije nove bolje.
Molim da se znalci ne uvrijede to je moj osobni stav