View Single Post
Old 06-12-2011, 07:50 AM   #13
baltik79
Junior Member

Default Re: Stizu PC3K6 i PC3K7

Zoze, ja sam bio u Artistu u Banja Luci. Nisam nesto posebno cackao po PC3K6 ali izgled mi se jako svidja. Citao sam i karakteristike koje su stvarno odlicne.Druga stvar,mozda sam navikao na Kurzweil ali nedavno sam prodao Kurzweil k2661 i jako brzo se pokajao. Probao sam u zadnjih mjesec dana vise solo sintova ali ni jedan necita cisto semplove kao KRZ tako da sam se odlucio za PC3K6. Jako bitna stvar na vecini KRZ sintova je 32 Layer-a. Za neupucene, mozes ubaciti 32 sounda (programskih boja,semplova) i svaki posebno obradjivati po skalama ili mu odredis tonalitet po zelji, tj. potrebi. Na taj nacin sam si uradio terce koje mogu transponovati po zelji u toku svirke. Preko njih se moze odraditi terca iz snova ili bilo koja namjenska boja.O efektima netreba ni pricati. Toliko se pruza opcija da stvarno mozete uraditi efekat kakav hocete.Evo cekam sledecu platu i ode u Artist. Jedino cega se plasim je to sto mu navodno jako dugo ucitava novi set. Na jednom forumu se spominje cak 25 minuta za nekih 64 MB. To ce biti problem kad hoces da izvuces nesto iz drugog seta itd. Ako je neko to provjeravao neka ovdje napise i potvrdi ili pobije ovu tvrdnju. I jos jedna stvar, interesuje me dali se na PC3K6 moze koristiti 2 efekta posebno. Da objasnim; ako lijevom rukom drzim harmoniju a desnom neku solazu dali mogu na harmoniji imati jedan efekat a na solazi drugi. Na K2661 nisam to mogao a pogotovo na K2000.Pozdrav za sve forumase a narocito za KRZ fanove.
baltik79 is offline   Reply With Quote