View Single Post
Old 05-12-2011, 10:20 PM   #37
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: Textovi engleski izgovor???

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
uhhhh u ?ta se ovo pretvori..
Onda evo da vam objasnim:
...dakle dečko je amater nad amaterima ai i vrlo mlad poće dečkić da sviri..onako na "kekse" a ima zapise na engleskom (textovi) ba? i nisu mu jasni kako se izgovaraju (ući franc. i rus.) a htio bi ..bi ..bi I tako..me upitao dal bi mu tko (ako ga znam) to onako nekako fonetski nadrljao da je bar malo slićno ..da ne čita "time" već "tajm" i onako ga malo izmulja (malo echa ..itd)
E tu nastupam JA..sjetio sam se da je postajala neka software IGRAČKA i to na?eg (s na?ih YU prostora) autora koja je to radila..naravno smje?no ali imala je smisla. I upravo je bila opisana kao igračka koju netko mo?e i koristiti..onako iz zafrkancije. E a ja postavih pitanje dal mo?da itko zna za tu splačinu..pa da ju uvalim dećecu nek se igra...
Mislim da sam jasan..nikakava profersorske i Doktorske disertacije i magistarski radovi
..da sjećam se da nije bilo fonetskih znakova već na?ih (čćđ?..) napr "jodi" se isćitavao kao "đoudi"..tako nekako".
evo primjera iz "večernjih novosti" "Norve?anin Anders Bering Brejvik priznao je danas, na prvom saslu?anju."..na tu foru je to radilo
Mo?e ti netko napisati izgovor, ali to neće promjeniti činjenicu da ti dikcija neće ?timati dok ne izvje?ba? jezik i poslu?a? kako bi to zaista trebalo zvučati.

Meni je nevjerojatno kako ljudi danas tra?e za sve software.... nije bilo pitanje... "Kako da poradim na svojoj dikciji?" Ili bilo ?to konkretno u ?to treba ulo?iti vlastiti trud, nego... Gdje da pronađem ne?to ?to će sve učiniti za mene....

Inače, dikcija se vje?ba tako da PRENAGLA?ENO čita? svoj tekst, a kad ga snima? čita?/pjeva? "normalno". Na netu ima? puno mogućnosti da upi?e? riječ i pronađe? adekvatan izgovor, a mo?e? i uvijek pronaći neku pjesmu s "problematičnijim" riječima i proučavati i vje?bati izgovor.

Postoji tisuće načina kako unaprijediti bilo ?to i sve ?to ?elimo.... ali potreban je na? trud i ulog. Ne software.
ANITA is offline   Reply With Quote