View Single Post
Old 02-12-2011, 03:11 AM   #8
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: problem u mikrofonskom signalu, pistanje

Postoje dva trimera, nemam pojma sta se na njima steluje - uf uvek sam mrzeo lampe Nego nesto mislim, zasto bi se javljao feedback - kod tranzistora, razlog obicno bude nekad i jednostavno los dizajn kola, pa se mora "prepachovati" jer samoosciluje negde na visokim frekvencijama i pregreje tranzistor. Ali ovo je fkin SE... Ne verujem da su dizajnirali lose kolo... Ali kako vec kazete - lampe su mnogo osetljivije.

@nikolazvincic - Negde ranije si mi napisao u postu da je moguce da su se elementi u lampi "promuckali" prilikom pada, to mi zvuci dosta realno... Pocecu sa menjanjem te pregrejane lampe...

@ Arthur - Vezan je preko kompresora u FF800 na jedan od prednjih prikljucaka koji imaju XLR - znaci preko preampa iz FF800. Probacu da donesem mikrofon kod mene kuci, ili da ga vezem na obican linijski input iz kompresora (da, zuji i bez kompresora i onda je takodje uboden u preamp spreda na FF) Da li i kod tebe zujanje pocne posle izvesnog vremena, a ne odmah ?

@BigBockie - Probacu i to sa strujom... Kada ga donesem kuci, radi probavanja na mom interfejsu, odradicu i to...

Ok, hvala na savetima. Nesto ce valjda da upali U studiju imam SE Gemini mk2 koji radi, pa u krajnjem slucaju mogu da ga prikljucim umesto njega i vidim da li ce pistati - ako prozuji, znaci nije ni struja ni interfejs - ostaje lampa.

Last edited by psionic; 02-12-2011 at 03:13 AM.
psionic is offline   Reply With Quote