Thread: Mravi!
View Single Post
Old 01-12-2011, 02:50 PM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Mravi!

hvala vam ljudi, već sam objasnio da je i meni posebno drag ovaj projekat, jer sam kao i vi bio fan benda još od 2000te, kad mi je ortak pustio Zulum Voriorse, i reko mi - slušaj, dopašće ti se. I bio je u pravu. Tek nekoliko godina kasnije sam imao sreću da ih upoznam, i radim sa njima na snimanju pesme "O Odelima", koju je Vranjković producirao, kao neki pokušaj povratničkog singla. Međutim ni taj pokušaj nije uzeo maha, te iz raznih privatnih i ostalih razloga, želja ostaje nedorečena. Doduše, prilikom onog koncerta, pre par godina, povodom desetogodišnjice albuma, već postaje očigledno da je želja definitivna i jaka, samo je jako teško usaglasiva. Sad je došao taj neki trenutak, ljudi ponovo imaju probe, i prilično su explozivnoj kreativnosti, prija im, sami traže još, tako da se svi nadamo da će ovog puta zaista i uspeti u nameri. Opet, malo će se još čekati, zbog obaveza članova, te mislim da tek na proleće krećemo u nastavak studijskog rada.

Što se ove konkretno pesme tiče, ne čudi me to da je ispala tako, kontinualna sa prethodnim radom, iako nam to uopšte nikad i nije bilo na umu, niti prioritet. Jednostavno, to su oni, sviraju maltene iste instrumente koje su svirali i na prošloj ploči, istim manirom, tako da nije ni mogla otići negde drugde. Istina je i to da "Na Travi" stoji već dugo vremena na kartici mog mobilnog telefona, koji slušam samo kad negde putujem kombijem, pa želim da se "isključim", tako da svako malo, preslušam tu ploču, i isponova se divim Borojeviću na veštini i muzičkoj i tehničkoj, da taj album zapravo spakuje na običnih 16 kanala trake, i da to zvuči tako kako zvuči. Puno sam studirao i divio se toj produkciji, tako da me eto ni to ne čudi, da sad i ovo što sam uradio, po prvi put sa njima samotalno, zvuči kao nastavak te priče. Čak mi i prilično prija ta konstatacija, bio bih jako nezadovoljan sobom da ljudima koji su fanovi, ovo produkcijski bude inferiorno u odnosu na taj album.
Istina je i to da je ovo modifikovani mix1 pesme, a da smo pre toga radili čak 3 revizije, kojima smo pokušali da je napravimo svetlijom, prezentnijom, čistijom u zvuku, al nam je svaki takav pokušaj zvučao gore od prethnodnog. Jednostavno, pesma je determinisana tim gitarama i njegovim glasom, i to MORA tako. Tako da sam se na kraju vratio na mix1, i samo uradio par intervenciji na vokalu, jer je suštinski text jako bitan, i to je bilo to.

E da, Sale i dalje govori "uživancija" između svake pesme, svakog tejka, kad god je za mikrofonom
Arthur is offline   Reply With Quote