View Single Post
Old 01-12-2011, 08:34 AM   #7
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Default Re: -= Drum'n'Bass, Dubstep, BreakBeat... VIDEO TUTORIALS =-

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
...dosta puta vidjam da ljudi koriste npr sner ili kick kao audio sempl, tj parce gde je samo udarac, pa ga rucno redjaju, reversuju i sta znam sta. Zasto ne koriste Battery, na primer ? Lepo uvucem sempl snera i mogu da mu radim sta god mi padne napamet, a imam midi zapis - sa kojim mogu da manipulisem jednostavno, radim razne automatizacije, da zamenim sner ako mi se kasnije ne svidi i slicno... Pruza mnogo vise mogucnosti nego built-in redjanje semplova rucno... Cak mogu i neke osnovne efekte da mu postavim - vidim da su oni koristili warmer i slicne saturation zezalice - meni ona ugradjena u B3 radi odlicno...
Mislim da je bilo priče oko 'midi ka?njenja' tj. bolji su rezultati sa wav-om na kanalu ?to se tiče preciznosti, navodno zna da dođe do pomeranja od par ms sa midi-jem.
A kori?njenje samog kick, snare, hat... audio sempla za elektronsku muziku opravdavam time da nije npr. potreban velocity toliko, koliko u programiranju nekog ?ivog bubnja. Uvek mo?e sam audio sempl da se edituje i to svaki posebno na kanalu.