Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Nema.
Ako nahvatas na oglasima ili znas nekoga ko to "valja" i to je to...
Napolju jos ima po "stokovima" i to je to. Kao i sve ostalo , fabrika je sa'ranjena. A ima svega par proizvodjaca cevi u svetu, mogli su samo od toga da zive, njihove lampe su radjene po Telefunken-ovim, i zlatne serije Ei-ja i dan danas (dobri komadi) kostaju momacki...
|
Na ovom sajtu je koji je na
linku, ima cak i opis kako zvuci koja lampa... Cool

Hvala Boki.
Nasli smo neke u prodaji u BGu i kostaju oko 20e. Tipa Svetlana, Harmonix... znaci low budget varijante. (ovo bi bilo privremeno resenje, posle bi se dali u lov na nekog Phillipsa, EI i sta ja znam...) Iste su oznake ECC83, ECC82, ali sada imam jednu drugu dilemu. Nisam radio nikada sa lampama, ali mi elektronika nije toliko strana, pa mi treba par strucnih saveta:
Planirali smo da uzmemo jednu tu ECC83 (trebalo bi da je to neka izlazna lampa - sta god to znacilo, znao bih da je tranzistor u pitanju

) Kada se mikrofon otvori neposredno posle rada, jedna lampa je vrela, dok je druga onako - topla. Da li to znaci da je ta koja je vrela ustvari crkla ?
Da li te lampe rade u paru (nesto kao push-pull tranzistori) ili je kako vec rekoh jedna izlazna a druga ulazna - sto bi znacilo da mogu jednu da zadrzim - ako je ispravna ? (opet analogija sa tranzistorima, da mi je izlaz crk'o, ne bih menjao i ulaz)
Inace Igor mi je komsija i ja sam mu preporucio da ovde potrazi pomoc

...a sada je i sam trazim
Hvala unapred...
p.s. kao mali sam voleo da vadim lampe iz mrtvih TV i radio aparata i da ih lupam o zid

Eh, da sam tada znao, pa da stekujem, sad bih se obogatio prodajuci EI lampe