View Single Post
Old 29-11-2011, 07:33 AM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Pojacalo za NS10

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Zanimao me bridge,ali na zalost 4 oma su kutije koje bih gurnuo.Nisam siguran da ce mi ikada trebati toliko snage,ali eto.....mislio sam da ne bi bilo lose probati.Pozzzz
Za 4 oma su kanali, kakvi su sada, odlicni (i po pitanju snage i po pitanju neosetljivosti na promene impedanse), bridge bi samo izazvao mogucnost da povremeno proradi zastita... cak i na srednjim nivoima. Inace, za zvucnike koji imaju osam oma impedansu, A1802 u bridged mode moze da razvije maksimalno 360W.

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
mene zanima, čitajući onaj tekst o ns10 i njihovom korektnom kašnjenju frekvencija međusobno, gde u toj baladi stoje ovi transition line speakeri? Kažu u tekstu da bass reflex kutije imaju najlošije tajminge, a kompresione, jelte, najbolje.
Mislis na Transmission Line konstrukciju? To je ported konstrukcija, sve su boljke iste kao kod bass reflex, osim sto su zacinjene dodatnim pojavama karakteristicnim samo za TL.
Obe su konstrukcije nastale da bi se izvuklo sto vise bassa iz drajvera za iste pare. Tako da je tu odnos (bass)/(utrosen_novac) najveci.
SM-3 u Gusteru je kompresioni trosistemski dizajn...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 29-11-2011 at 09:25 AM.
boggy is offline   Reply With Quote