View Single Post
Old 29-11-2011, 07:09 AM   #56
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: Pojacalo za NS10

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
mene zanima, čitajući onaj tekst o ns10 i njihovom korektnom kašnjenju frekvencija međusobno, gde u toj baladi stoje ovi transition line speakeri? Kažu u tekstu da bass reflex kutije imaju najlošije tajminge, a kompresione, jelte, najbolje.

Nisam procitao gore navedeni text (ako mislis na awacsov linak o ns10), nije mi se dalo ovako tek probudjenom.. A sve i da jesam, svejedno ne bih umio da strucno izelaboriram ista oko toga, to vec boggy zna u 'mali prst' siguran sam.

Ali i uprkos mojoj tehnickoj neupucenosti u razne mehanicke treminologije i nihov prakticni rad, koliko god frekvencije kod yamahe kasnile imam usi i cujem da je ns10 dosta, ali stvarno dosta brza kutija od recimo mackie-a kog posjedujem (a i ti koliko se sjecam isto).. Ne znam da li onaj pasivni 'radiator' kako ga zovu u njima spada u bass reflex sistem (predpostavljam da - da)...

Upravo se nosim mislju da te iste (mackie) kutije zamijemnim za neke druge jer mi je taj sound iskreno dosadio posle par godina i trenutno kod mene u prostoru imam adam a7 i a7x na probu zanjih par dana od kojih je yamaha takodje (u slicnim proporcijama) brza!

Licno nisam odusevljen ni adamovom linijom (makar ovom entry level - ista je to kategorija kao mackie sa drugacijim pristupom zvuka to je sve) jerbo u toj nazovi 'slicnoj' filozofiji zvuka koji izlazi napolje (tu posebno mislim na a7) nalazim yamahu za cistog pobjednika! A7x je vec zvucnik sa 2 bass reflexa ispred i ponasa se jos malo sporije od njegovog predhodnika rekao bih..

Nosim se mislju da probam jos i nesto iz dynaudio linije (mada nisam siguran ocu li bas uspjet da ih nadjem na pozajmicu da ih probam)..

U svakom slucaju odgovarala bi mi kakva nova kutija koja bi se pristojno ponasala u dopunjavanju sa ns10..

Last edited by Rhino; 29-11-2011 at 07:15 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote