View Single Post
Old 29-11-2011, 01:46 AM   #151
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Presonus Studio One V2 - ARA (r)evolucija!!!

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
To je samo navika, ništa drugo.
Pa routing u Cubase je kriminalan, pa se ljudi opet ne žale, jednostavno su navikli i prihvatili to kao normalno. Malo provedenog vremena sa programom i stvari postaju jasnije, još je najbolje pogledati neki dobar tutorijal, ali ne bilo koji, nešto kao što Kenny Gioia radi za Pro Tools i Reaper.

Na taj način se mnogo sazna o nameri onih koji su pisali software, ne možeš jednostavno naviknut na neku drugu ideologiju pristupiti novom softveru, moraš se resetovati i krenuti od nule, tek tada vidiš njegove vrline, a i mane.
Ma tacno tako ! Ja sam pokusavao da se naviknem na Sonar svojevremeno (uglavnom zbog 64bita, pre jedno par godina nije bilo alternative na "narodnom" trzistu) Osecao sam se kao da mi je neko vezao ruke i pustio me da radim. Danas uglavnom miks radim u Sonaru X1, jer ima neke stvari koje mi jednostavno fale u cubaseu... Naravno, ima stvari koje i dalje zuljaju, ali poenta je da se sada u Sonaru snalazim mozda bolje nego na Cubaseu i mnogo mi je lakse da uradim miks u njemu. Zato - ne treba ni odmah osudjivati, veliki faktor je tu i - navika. Mozda i do 80% celokupnog utiska...

Last edited by psionic; 29-11-2011 at 01:54 AM.
psionic is offline   Reply With Quote