View Single Post
Old 28-11-2011, 05:27 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Pojacalo za NS10

Quote:
Originally Posted by shashko View Post
Da rezimirem

Koje bi po tebi, boggy, bilo best buy pojacalo sto se tice cene i kvaliteta, kapiram da je to Bozo, a jel ima joos neki?
BoZo je "best buy" zbog garancije (1god) i servisa, za ove nase prostore.

Inace bilo koje pojacalo sa Hypex UCD modulima i ORIGINALNIM (Hypex) TRANSFORMATOROM (ili barem pazljivo i strucno dizajniranim a motanim ovde po narudzbi, a ne standardni Trafco ili slicno) ce raditi posao odlicno. Tesko se moze uociti razlika izmedju Bryston 4B SST i dual mono block UCD400(pod uslovom da je transformator bas odgovarajuci, ne samo po snazi i naponu na sekundarima)

To sam pitao (pre dosta godina) vlasnika Hypexa, pre nego sto sam uvezao module, pa smo to probali (blind test) i govorio je potpunu istinu.
Prema tome... ako je recimo Bryston 4BSST 4kEUR, a (nekada) "crveni" BoZo 1500EUR, onda je to povoljnije po nekom mom shvatanju, pogotovo sto ne moras slati pojacalo u kanadu na servis, nego ti je servis u srbiji. Ako ti je 1500EUR puno, za 750EUR imas manji BoZo (koji odlicno radi na NS10), koji nije dual mono block, nego je singl napajanje za oba kanala i on kosta upola te cene.... tako da je to jos povoljnije.

Sto se tice ostalih pojacala nismo imali srece da pronadjemo ista sto pristojno svira a kosta manje od toga (bez virtuelnih "maramica" preko tweetera, "paucine" na visokima, "djubreta" na mid/high, lenji bassovi itd), probali smo ih stvarno dosta sto nasih sto tudjih...... takodje do sada nisam primetio da se ista pojavilo na svetskom trzistu da bi bilo jeftinije a bolje od ovoga....ili barem isto toliko dobro.
Tako da je to na putu da postane tzv. "industrijski standard"...

Pre svega, da budem jasniji, mi konstruisemo zvucnike, a pojacala nam trebaju da bi nam zvucnici dobro svirali, nikada nismo imali ambicije da se bavimo pojacalima, nego nas je muka naterala (ista ova o kojoj diskutujemo)

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 28-11-2011 at 10:38 PM.
boggy is offline   Reply With Quote