Quote:
Originally Posted by boggy
ili stvari pojednostavljujes vise nego sto ti iskustvo govori.... sto coveku mozda nece pomoci, i navesce ga na stranputicu.
|
Naravno da pojednostavljujem, pitanje je samo da li je to moje pojednostavljivanje preterano. Nisam baš toliki cinik i nihilista da tvrdim kako je Harman Kardon 610 isto što i Bryston 4b. Osim što ga HK ili to Yamaha pojačalo koje već ima u ovom trenutku neće koštati ništa, a Bryston bogami hoće. Tako da i saveti tipa "kupi Bryston 4b" takođe vode na stranputicu. Makar finansijsku.
Što se tiče mog iskustva - ono je takvo kakvim sam ga već opisao: NS10 je u jednom trenutku bio svuda i bio je guran svim i svačim. I ono što sam zaključio slušajući ih (i radeći na njima i razgovarajući sa tadašnjim kolegama) je da se čak i sa "ne baš baš dobrim pojačalima" ponašaju korektno ukoliko se slušaju tiho. I naravno ukoliko se sve vreme ima u vidu da zvuk koji dolazi iz njih treba da bude "in your face", a ne "hi-fi, širok, dubok, pitom i lep". Možda grešim, ali u ono doba uglavnom nisam grešio.
Kad pominjem "fetiš" ne mislim samo na Bryston nego na celu
današnju famu oko Yamahe NS10. Malo mi to liči na dijalog tipa:
- Koje pretpojačalo za Shure SM57?
- Neve 1073.
Pozdrav,
Vasa
P.S. @nikolaivanic: to
jesu referentni zvučnici. Pod uslovom da ih poznaješ, naravno.