View Single Post
Old 20-11-2011, 08:04 AM   #1
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Tannoy TS serija woofera, ili...

Quote:
Originally Posted by gfx View Post
........
Logicki gledano TREBALO BI da je BAS tako kako si i sam napisao, ali ono sto mene brine kada je ova "oblast" u pitanju je sto sam na dosta mesta procitao da sama "skretnica" (kod dosta nekih modela) regulise samo "dopumpavanje", tj. ima uticaj samo na freq samog basa, dok "satelite" kakvi god da su ostavlja u svom punom opsegu, sto se meni NIKAKO ne dopada. Otud i ovakva moja nedoumica, jer takav princip rada meni zaista ne bi vrsio nikakav posao.
.........
To cega se ti plasis je standard za surround sound.
Kod surround-a je subwoofer vezan za svoj kanal i sateliti su prakticno full-range, nemaju skretnicu (najnize sto mogu da sviraju je do barem 80Hz po standardu) te je vec sam materijal spremljen tako da moze i subwoofer i satelit da sviraju niske frekvencije. I tada ces ovaj subwoofer vezati na njegov kanal iz surround player-a ili cega god, a satelite na pripadajuce kanale....
Za 2.1 sto ti zelis sebi da priustis, treba da iskoristis skretnicu u subwooferu koja bi trebala da sluzi upravo tome (ne koristi se za surround)

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote