View Single Post
Old 19-11-2011, 11:19 PM   #31
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: FreeG Meter i cela diskusija o Nivoima????

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Vaso, o kakvoj 'tezi' ti pricas? Nisam shvatio jer je u pitanju egzaktna prica o tome sta se u digitalnim sistemima desava kad je u pitanju gain staging. Osim toga ne kapiram kakve to veze ima s Bitlsima.
Pa svako vreme ima svoje "egzaktne priče". Postoji ona legendarna Emerickova priča o tome kako je povezao mikrofon sa Leslie pojačalom (valjda za Lennonov vokal, ne mogu da garantujem) pa su mu tehnolozi iz Abbey Roada zabranili da to ikad vi?e radi jerbo "impedanse mikrofona i Leslie pojačala nisu kompatibilne" (egzaktna priča). Pa je onda to nadalje morao da radi tajno... Eto, samo utoliko ima veze.

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Imam utisak da niko nije ni iscitao thread, razmislio, probao, itd. nego se i dalje spekulise. Digital ima losu reputaciju bas zbog svega ovoga o cemu pricamo i lose postavke i nerazumevanja sta se desava u digitalnim sistemima, a prakticno se primenjuju 'licne teze' kako pristupiti nivoima pri snimanju i mixanju.
Evo, ja sam i?čitao thread. Inače, kao ?to ti je verovatno već poznato veoma sam zainteresovan za celokupnu tematiku, delimično sam upućen u probleme koji su postoje u digitalnom domenu, ali... izgleda da ni ti nisi i?čitao onaj moj prethodni post gde sam na kraju pomenuo "poznavanje osnovnih osnova zanata" kao va?nu stvar.

Pozdrav,

Vasa